A következőről szeretném kikérni a véleményeteket. Mit gondoltok?
Itt olvastam egy kérdés kapcsán, hogy mit tennétek abban a helyzetben, ha egy olyan osztály-, és/vagy iskolatársatok - értek ezalatt elsősorban gimnáziumi közeget - lenne öngyilkos, akit nyomorékoznak/cikiznek vagy "csak" épp tudomást sem vesznek róla.
Egy válaszoló azt írta, hogy egy munkahelyen volt olyan kollégája, aki korábban ilyen közösségben és események közepette volt osztálytárs, és a társak szinte mindegyike úgy élte meg a srác halálát, hogy nem tragédia, és a temetés alatt legalább elmaradnak a tanórák, nem kell felelni, sem dolgozatot írni.
Én - és gondolom ezzel nem vagyok egyedül - levegőt alig kaptam, hogy ilyen tényleg létezhet.
Mondjuk ki: érzelmi nullaság és cinizmus kamasz, gimnazista, azaz elvileg értelmes fiataloktól.
Akkor milyen lehet ugyanez egy szakmunkásképzőben (jó, tudom, hivatalosan már nem úgy hívják őket, de akkor is)?
Ennyire is elfajulhat a magyar társadalom? Vagy ez csak egy önkényesen kiragadott negatív példa lenne, és nem általános? Mit gondoltok, lehet ez egy tünet, hogy valami nagyon nem jól van? Szerintetek mi lehetne a megoldás a helyzet jobbítására?
Utolsó: természetesen nem feltétlen gondolom, hogy csak azért fejletlenebb valakinek az érzelmi intelligenciája, mert szakmunkás, de a nagy számok törvényét is meg lehet ám nézni. Tisztelet a kivételeknek.
Ja, hogy nem szeretjük, és nem ragaszkodunk idegenekhez? Kicsit sem lenéző és logikátlan :D Már meg ne haragudj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!