Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehet hogy szociopata a barátom?

Lehet hogy szociopata a barátom?

Figyelt kérdés

Nem akarok gonosz lenni,és ez így túlzás szerintem,de a barátomnak nagyon furcsa a viselkedése.Alapvetően jó a kapcsolatunk,szeretjük egymást.Régóta együtt vagyunk. Nemrégiben olvastam egy leírást erről,és megdöbbentett a hasonlóság. Nem bánt,vagy manipulál. De ami megrémít:

- Mindenkinek nyalizik,hogy hátha a jó kapcsolataival előbbre jut

- Érzelmileg mintha elmaradott lenne,a gesztusai majdhogynem gúnyosak. Pl amikor mosolyog,kedveskedik,olyan mintha gúnyból tenné. Ezt említettem neki,azt mondta nincs szó ilyesmiről,ő nem érzi így,ő ilyenkor tényleg boldogságot fejez ki.

-Sokszor arrogáns mindenkivel,beleértve a "szeretteit" is. Mindenki munkáját lenézi,csak akkor van elvégezve valami ha ő csinálja. Maximalista.

- Nem igazán empatikus. Nem tudja beleélni magát abba amit mondok,ha pozitív,ha negatív,nem látom rajta hogy megértené.Nem tudja felfogni hogy más nézőpontok is léteznek. Szó szerint nem fogja fel.

- Nincs szégyenérzete. Egyáltalán. Pl úgy vislekedik idősek,vagy magasabb rangúak társaságában ahogy a legjobb haverjaival. Arra való tekintet nélkül beszél,hogy megérti-e mindenki a kifejezéseit,poénjait,nem magázódik senkivel.Nem érti mikor mit illik mondani,hogyan legyen alázatos.

Viszont nem hazudozik,legalább sosem tudtam meg eddig,nem használ ki,vagy nem gázol át senkin,tudtommal. Személyiségzavar,vagy csak furcsa?

2019. febr. 16. 12:38
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Téged meg drága #8-as mi bosszantott fel ennyire,hogy nem sikerült értelmezni a kérdést,és válaszolni sem? 😄
2019. febr. 16. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!