Lehet hogy szociopata a barátom?
Nem akarok gonosz lenni,és ez így túlzás szerintem,de a barátomnak nagyon furcsa a viselkedése.Alapvetően jó a kapcsolatunk,szeretjük egymást.Régóta együtt vagyunk. Nemrégiben olvastam egy leírást erről,és megdöbbentett a hasonlóság. Nem bánt,vagy manipulál. De ami megrémít:
- Mindenkinek nyalizik,hogy hátha a jó kapcsolataival előbbre jut
- Érzelmileg mintha elmaradott lenne,a gesztusai majdhogynem gúnyosak. Pl amikor mosolyog,kedveskedik,olyan mintha gúnyból tenné. Ezt említettem neki,azt mondta nincs szó ilyesmiről,ő nem érzi így,ő ilyenkor tényleg boldogságot fejez ki.
-Sokszor arrogáns mindenkivel,beleértve a "szeretteit" is. Mindenki munkáját lenézi,csak akkor van elvégezve valami ha ő csinálja. Maximalista.
- Nem igazán empatikus. Nem tudja beleélni magát abba amit mondok,ha pozitív,ha negatív,nem látom rajta hogy megértené.Nem tudja felfogni hogy más nézőpontok is léteznek. Szó szerint nem fogja fel.
- Nincs szégyenérzete. Egyáltalán. Pl úgy vislekedik idősek,vagy magasabb rangúak társaságában ahogy a legjobb haverjaival. Arra való tekintet nélkül beszél,hogy megérti-e mindenki a kifejezéseit,poénjait,nem magázódik senkivel.Nem érti mikor mit illik mondani,hogyan legyen alázatos.
Viszont nem hazudozik,legalább sosem tudtam meg eddig,nem használ ki,vagy nem gázol át senkin,tudtommal. Személyiségzavar,vagy csak furcsa?
Minden bizonnyal az.
Az, hogy te nem tudsz róla, nem biztos, hogy így is van.Amiről az ember nem tud, az nem szokott fájni.
Valami furcsaság lehet a dologban,ha nem ez,lehet más személyiségzavar,nem értek hozzá,minek a tünetei lehetnek ezek. Lehet hogy semmi,csak némelyik leírásban rémísztően hasonló dolgokat tapasztaltam nála.
Ez persze nem változtat semmin,csak elgondolkodtam rajta,hogy lehet hogy nem átlagos tulajdonságok ezek,mert máson nem tapasztaltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!