Egy 40 éves, jó egzisztenciájú és intelligens férfinek miért csak érettségije van?
Nem lenézésből inkább meglepő volt, mert a megjelenése, beszédstílusa, anyagi körülményei és munkája alapján egy nagyon magasan képzett férfinak gondoltam.
De az elmondása alapján olyan rossz volt az érettségije hogy sehová nem tudna egyetemre menni meg amúgy is szörnyen rossz alkalmazott és a saját vállalkozás neki sokkal jobban tetszett.
Csak mégis furcsa mert ha igaz ez a nem túl fényes karrierút akkor hogy tanult meg két idegennyelvet és csinált jól menő vállalkozást?
Bár a jó megélhetés érdekében én például jobban preferálom magam is a magasabb végzettséget, de anélkül is sikeressé válhat bárki, és elég sokan is vannak még Magyarországon is az ilyenek.
Nekem például egy távolabbi rokonom csak szakmunkást végzett, a testvére pedig csak 8 általánost, de a vállalkozásuk annyira bejött nekik, hogy a hét minden napjára van egy luxus autójuk, porche, bmw, merci, audi, csak a legújabb és évente váltják mindig az eggyel újabbra. Szinte palotában laknak, egész utcákat vettek meg a szülővárosukban, sőt az egyikük egy 3 szintes szállodát építetett csak mert ahhoz volt kedve. Persze senki sem fog oda járni, mert a keleti határ mellett egy kis faluról van szó párezer lakossal, de neki ehhez volt kedve. Havonta járnak nyaralni mindenfele, évi kétszer Amerika de akkor az egész rokonságot viszik vagy 30 főt összesen.
Egyszerűen nagyon jól megy nekik, úgy élnek mint amit mi csak a filmekben láthatunk, pedig még írni sem tudnak. Facebook-on is a legalapvetőbb hibákat elkövetik, de nekik ez nem is szükséges mert mindent mással csináltatnak meg hivatalos dolgokat. Többszáz munkásuk van európa szerte, több gyárjuk is van. Sokan ezt diplomával sem érik el, bár én úgy voltam vele tartaléknak inkább egyetemre járok amíg fiatal vagyok. Ha nem jön be a vállalkozás amit én tervezgetek, akkor még ott a második lehetőségem, elmegyek a diplomámmal dolgozni.
Szóval előfordul az, hogy valakinek nincs olyan végzettsége mint amilyennek kinéz.
Nekem ismeröseim egy diplomés sem vitte semmire az orvosira járokat kivéve
Ész is kell meg talpraesettség egy papair nem adja vissza az eszet leginkább töltelék tantárgyakat
No meg legtöbb egyetemista kettessel bugdávsol piálva az egyetemen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!