Normális ha a párom amitt kibukik, mert nem mindig az ő kedvencét főzöm?
Ő mindig húst hússal enne, szerinte a tésztával nem lehet jól lakni, se -az őszavaival élve-zöldéges bizbaszokkal.
A gyereknek meg magamnak is szeretek változatosan főzni, de ha néha netán nem sült v. rántotthús várja haza a férjemet, hanem valami tésztás dolog akkor ki van akadva, hogy miért nem csinálok neki mást?
Mondom, hogy mi ezt szerettük volna enni, heti 1-2x meg bírja enni ő is. Az volt a válasza, hogy főzzek két félét, nem halok bele.
Ezek aztán a válaszok... Van egy kis vita otthon, és a legjobb megoldás rögtön az, hogy váljanak, a gyerekkel meg lesz ami lesz.
A férjed valóban tapintatlan volt, de erre az az egyetlen megoldás, hogy leültök és megbeszélitek. Lehet, hogy ő ahhoz van szokva, azonban minden nap nagyon egészségtelen húst enni, fontos a változatos táplálkozás, ami elsősorban a saját érdeke is. Ha pedig ragaszkodik hozzá, akkor süss ki neki egyszerre X napra előre húst, hogy ne legyen vele utána bajod, vagy ha nem fér bele, akkor csinálja meg magának.
"Miért akkora probléma olyan ételt készíteni, amit mindenki szeret?"
Halakon, gombán és zöldségeken kívül nem eszek meg mást. Válogatós vagyok, ez van. A páromat meg ki lehetne kergetni a világból a hallal is, és a gombával is, de a zöldségek sem a kedvencei. Akkor azt hiszem, ehetünk sült krumplit és rizst, hiszen azt mindketten szeretjük... ugye milyen egyszerű ez :D
Kérdező, egyetértek az előttem szólókkal, ha tőlem elvárnák, hogy munka és gyerekek után még a kényes ízlésüket is szolgáljam ki, a ruháival együtt repülne a nem szeretett étel a nyolcadikról.
A nálunk működő rendszer az, hogy mindketten főzünk magunkra, vagy ha lusták vagyunk, akkor megesszük a másik főztjét éhes ember nem válogat alapon (gyerekek nincsenek, de így, hogy nálatok vannak, még gázabb... gondolom a srácok is egyék azt, amit Apa szeret, mert az ő kényelme mindenek felett).
"Halakon, gombán és zöldségeken kívül nem eszek meg mást. Válogatós vagyok, ez van. A páromat meg ki lehetne kergetni a világból a hallal is, és a gombával is, de a zöldségek sem a kedvencei. Akkor azt hiszem, ehetünk sült krumplit és rizst, hiszen azt mindketten szeretjük... ugye milyen egyszerű ez :D"
Valoban, nagyon egyszerű. Magadnak halat készítesz, a párodnak meg hust, magadnak csinalsz párolt zöldséget, neki sült krumplit. Mi ezen olyan bonyolult?
Persze a válaszáról szerint nehogy már mindenkinek jó legyen, az a szemet állat férj inkább dögöljön ehen, de még jobb, ha a kérdező agyonüti, de minimum el válik a vacsora miatt. Ja.
Nem normális. Nálunk is szoktak lenni "nemszeretem" kaják -azaz vagy én nem szeretem az adott ételt, vagy a család más tagja-, hiszen nem lehet mindig olyat főzni, amit mindenki egyformán szeret.
És ha az aznapi étel valamelyikünknél a "nemszeretem" kategóriába tartozik, az illető kinyitja a hűtőt, és eszik, amit talál. És nincs vita vagy sértődés.
A 67%-os még az anyóst is a nyakába vette :D :D :D :D Ennyi észt! Született cseléd vagy! Majd 65 évesen rájössz, hogy egész életedben az voltál, de akkor már tök mindegy lesz. A gyereknevelésnél is ALAP, hogy az van kaja, ami van, egye meg. Nyilván néha lehet neki azt főzni ami a kedvence, de 4 felé főzni, de tiszta hülye vagy :D :D :D :D :D :D Azért megnézném, hogy a férjed is pattan-e amikor neked van valami kívánságod. A szex nem számít bele.
Komolyan, szánalmasak az ilyen nők és egy valamire való férfi sem akar házicselédet, hanem társat.
Óóóó itt már túlmegyünk a 2 felé főzés témáján, van olyan észkombájn aki NÉGY felé főz! Szerintem menj el konyhára dolgozni, az a neked való, azzal legalább pénzt is keresel.
A válást meg nem azért hozták fel sokan, mert a kaja kérdés miatt el kell válni, hanem amiatt, amik ezzel a mentalitással EGYÜTT járnak! Az ilyen férj takarítani sem segít, az ilyen férj nem tiszteli az asszonyt, stb.
Kérdező meg a 4felé főzős cseléd, nektek meg annyi eszetek sincs, hogy befogjátok a férjetet főzni! Meg az anyóst is aki arra is főz. Aztán ha a gyerek már elég idős, akkor őt is meg kell tanítani, hogy ha nem tetszik az aznapi kaja, akkor csináljon magának. A fiúkat is természetesen. Nálunk ilyesmi nem volt otthon, volt is anyámnak tisztelete és tekintélye! És velem sem fordult ilyen elő. Ennyi. Azt kapod, amit elfogadsz.
U.i.: Nem tudom, a válaszolók milyen korosztály, de szerintem baromi jó dolog, hogy a többség már nem lép bele ebbe a cseléd szerepbe. És egyébként a kérdező is nagyon jól tudja, hogy gáz a férje, különben nem írta volna ki a kérdést. Egyfelől sajnálom az ilyeneket, másfelől viszont nem, mert megérdemlik, és mert ha sok nő ilyen, akkor a férfiak elvárják a többi nőtől is a cselédkedést, a többi alapból hülye nő miatt.
Mellesleg meg kimutatták, hogy a szex is jobb azoknál a pároknál, ahol a két fél együtt főz és látja el a többi háztartási feladatot is. Könyörgöm, 2019 van!!!! Nem az 50-es években élünk!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!