Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire megbízhatóan takaríta...

Mennyire megbízhatóan takarítanak egy hotelszobát?

Figyelt kérdés
Wc+zuhany le van fertőtlenítve, az ágyneműhuzat biztosan ki van cserélve?
2019. jan. 28. 13:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
58%

A takarító személyzet nem diplomás, de képzeld, a nem magasan képzett emberek között is vannak értelmesek, írástudók, sőt olyanok is, akik igényesek magukra, környezetükre és a munkájukra. Azonban! A takarító személyzet (is) túlterhelt, a vendégek pedig, akik között elvétve akad csak olyan, aki igényes arra, hogy ne disznóólként hagyja el a hotelszobát, némelyik még a szobatisztaságig sem jutott el, felnőtt léte ellenére sem. Így nem könnyítik meg a dolgunkat. Hidd el, ha kettesben kellene kitakarítanod valakivel 20 full koszos szobát, a vége felé már biztos vagyok benne, hogy nem törődnél vele, hogy a wc takarító ronggyal törlőd át a poharat. Örülnél, hogy még a lábadon állsz.

Vagy amikor nem jön időben a frissen mosott ágynemű, törölköző, de már lassan nyakadon a 20 új vendég és valamit kell alájuk rakni...Nos, a fantziádra bízom, ilyenkor mi lenne a megoldás....

A főnökség nem törődik vele, nem érdekli őket, hogy a dolgozónak a bele kilóg és hibát vét, nem hagyja sterilen a szoba minden pontját. Nem érdekli, hogy nincs elég tiszta ruha, csak legyen kész látszatra tisztán a szoba, ki lehessen adni és dőljön a pénz. Úgyhogy, ha légypiszkot találsz valahol vagy netán egy ujjlenyomatot, akkor ne a szobaasszonyokat szidd!

Egyébként mivel én is dolgoztam pár évig szobaasszonyként, sok vendéget megismertem és azt kell mondanom, a diplomás vendégek nagy része sem képes még arra sem, hogy a vécét lehúzza maga után! Vagy a kukába dobja ki a szemetet. Az ágy alá dobálni a szemetet, meg a komód fiókba kikaparni az ebéd maradékot és fogmosó pohárba hamuzni nekik is kényelmesebb.

2019. jan. 28. 18:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Próbálj meg plafontól padlóig kitakarítani egy szobát fürdővel, 15 perc alatt úgy, hogy vízkőtlenítesz is, amihez bizony bőven kell az idő. Én megértem, hogy a vendégnek panasza van, ha valamit nem talál tökéletesnek, de a személyzeten a legtöbb helyen spórolnak. Kevés az ember ahhoz, hogy tökéletesen el legyen végezve a

munka. Emberek dolgoznak ott, nem gépek. Kevesen vannak, elfáradnak, aki fáradt, az pedig könnyen hibázik. És a tárgyi feltételek sem mindíg állnak rendelkezésre ahogyan kellene.

Más: Valaki írta, hogy pénzt hagyott az asztalon és szebben lett kitakarítva. Nos, abban a hotelben, ahol én dolgoztam, minden vendégnak ugyan olyan tisztaság járt.Akár hagyott pénzt, akár nem.Amíg ott tartózkodott a hotelben, nem vettünk el egy forintot sem a szobából, hiába hagyta kitéve. amikor már végleg távozott és nyilvánvaló volt, hogy tényleg nekünk hagyta, csak akkor tettük el. A recepciósoknak sokkal többször hagynak, pedig mi is ugyan annyit dolgozunk a vendég kényelméért! Bár sok vendég talán úgy gondolja, hogy arecepción hagyott pénz közösen lesz a dolgozókkal megosztva. Ez nem így van! Ha borravalót akartok hagyni a szobaasszonyokna, azt a kezébe adjátok vagy hagyjátok távozás után a szobában.

2019. jan. 28. 18:45
 13/13 anonim ***** válasza:
Amiket eddig tapasztaltam, azok mind frankón tiszták voltak, és az ott tartózkodásom közben is érezhetően figyeltek ezen dolgokra.
2019. jan. 28. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!