Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nők és Férfiak miért különböző...

Nők és Férfiak miért különbözően takarítanak? (evolúciós szempontok érdekelnek)

Figyelt kérdés

Miért, vagy miként lehet az, hogy egy férfi ritkán takarít, de amikor azt teszi viszonylag gyorsan végez és sokáig rend és tisztaság van utána.

Egy nő pedig gyakrabban takarít a férfinál, mégis sokkal tovább tart és mégis hamarabb lesz kosz és rendetlenség utána.

Most kizárólag lakótársi, vagy maximum párkapcsolati(gyerek nélkül) viszonyokról beszélek.

A tapasztalatok ahonnan vettem ezt a kijelentést:

Volt barátnőm mindig hatalmas rendetlenségben élt, viszont mikor úgy döntött hogy takarítani fog szó szerint ráment egy egész nap, mondjuk egy teljes vasárnap.

Új lakótársam aki szintén hölgy, ugyan így tesz, de utána 1 nappal már szanaszét hevernek mindenhol a lakás legkülönbözőbb pontjain a dolgai.

Beszélgettem erről egy jó barátommal azt mondta érdekes módon ő is pontosan ezt tapasztalta a barátnőjénél.

Én férfiként úgy érzem hogy nem szeretek takarítani, ezért mikor csinálom gyorsan kész akarok lenni, próbálom hatákékonyan és minél tartósabban csinálni. Igaz hogy sokkal ritkábban kezdek bele, jóval ritkábban, de valahogy örzöm a rendet és a tisztaságot utána jó sokáig.

Főleg evolúciós szempontok érdekelnének, ha lehet ilyet kérni. Akinek megbántottam az egoját attól előre is elnézést kérek, isten a tanum rá nem arra megy ki a játék, nem szándékos, hanem komolyan érdekel a téma.

2016. aug. 2. 12:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
Az nem ego kérdése, hogy hülyeség a kérdésed, nincs nemek közötti különbség a takarításban, főleg ilyen jellegű nem. Az egyetlen értelmes rész, amit felfedeztem a soraidban, az az, hogy a nők több ideig takarítanak, na ennek az az oka, hogy ők sokkal alaposabban takarítanak (általában). 2 tapasztalatból nem lehet általánosítani, még akkor sem ha a haverod is bólogat hozzá. Én pl. ismerek rendmániás és rendetlen nöket és férfiakat is.
2016. aug. 2. 12:58
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Hülyeség...minden nőt és férfit megkérdeztél a témában,ami alapján levontad ezt az általános következtetést? Még többnyire,általában véve sem mondanám hitelesnek ezt a megfigyelésedet.
2016. aug. 2. 13:01
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Evolúciós szempontból senki nem takarít, mert nem lakásra lett "tervezve" az ember.
2016. aug. 2. 13:03
 4/12 anonim ***** válasza:
38%
mert a nők élvezik a takarítást, a férfiak meg nem, így gyorsan túl akarnak lenni rajta.
2016. aug. 2. 13:16
 5/12 anonim ***** válasza:
29%
Az evolúció belekeverése erősen áltudományos megközelítés. A férfiagy máshogy működik, mint a női agy, a férfiak általában elmélyültebben foglalkoznak a dolgokkal és szigorúan a tevékenységre koncentrálnak ésszerűségi és célszerűségi tekintettben is.
2016. aug. 2. 13:21
 6/12 anonim ***** válasza:

A kulcs más, többféleképpen állhat hozzá az ember. Az egyikük kényszeresen minden zugot átnyal kétszer is, csak ne maradjon ki semmi, és zavarja ha valamit nem csinált meg (obszesszív-kompulzív). A másik azt a részt takarítja ami látszik is, de azt is csak annyira hogy takaros legyen a lakás. Ami nem látszik, az nem fáj.

Mást pedig csak ott érdekel a kosz és rendetlenség, ahol közvetlenül érintkezhet vele. Vagy csak azt tartja rendben, ami érdekli.

2016. aug. 2. 13:42
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Mesélek valamit. Öcsém egy tipikus kupis ember (pedig felnőtt férfi). Hivatásos honvéd lett. Mesélte, hogy mennyire figyelték a körletet a feljebbvalóik, hogy azt rendben tartsák, és ha nem volt rend, kisöpörtek mindent, és újra meg kellett csinálni. Aztán mesélt pár trükköt, hogyan tudtak úgy látszatrendet csinálni gyorsan, hogy ne söpörjék ki a szekrényt. Szóval öcsém a katonaságnál megtanult gyorsan takarítani. Ott tartja is. Ha viszont a szüleinkhez hazamegy, ott továbbra is kupis.
2016. aug. 2. 13:50
 8/12 anonim ***** válasza:
85%
A nők élvezik a takarítást? Ja, annyira mint egy végbéltükrözést.
2016. aug. 2. 14:28
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ezek szerint én egy férfi vagy női testben.

Valahol mondjuk mindig is sejtettem, mert rühellek takarítani és még a fél napomat sem akarom elcseszni rá. :)

2016. aug. 2. 19:29
 10/12 anonim ***** válasza:
Hány embert néztél még meg emellett a 2 mellett, hogy ekkora következtetést vontál le? Mert nekem speciel a rendmániás meg a trehánydisznó lakótársam is nő volt, a fiú lakótársam valahol a kettő közt volt.
2016. aug. 3. 01:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!