Nők és Férfiak miért különbözően takarítanak? (evolúciós szempontok érdekelnek)
Miért, vagy miként lehet az, hogy egy férfi ritkán takarít, de amikor azt teszi viszonylag gyorsan végez és sokáig rend és tisztaság van utána.
Egy nő pedig gyakrabban takarít a férfinál, mégis sokkal tovább tart és mégis hamarabb lesz kosz és rendetlenség utána.
Most kizárólag lakótársi, vagy maximum párkapcsolati(gyerek nélkül) viszonyokról beszélek.
A tapasztalatok ahonnan vettem ezt a kijelentést:
Volt barátnőm mindig hatalmas rendetlenségben élt, viszont mikor úgy döntött hogy takarítani fog szó szerint ráment egy egész nap, mondjuk egy teljes vasárnap.
Új lakótársam aki szintén hölgy, ugyan így tesz, de utána 1 nappal már szanaszét hevernek mindenhol a lakás legkülönbözőbb pontjain a dolgai.
Beszélgettem erről egy jó barátommal azt mondta érdekes módon ő is pontosan ezt tapasztalta a barátnőjénél.
Én férfiként úgy érzem hogy nem szeretek takarítani, ezért mikor csinálom gyorsan kész akarok lenni, próbálom hatákékonyan és minél tartósabban csinálni. Igaz hogy sokkal ritkábban kezdek bele, jóval ritkábban, de valahogy örzöm a rendet és a tisztaságot utána jó sokáig.
Főleg evolúciós szempontok érdekelnének, ha lehet ilyet kérni. Akinek megbántottam az egoját attól előre is elnézést kérek, isten a tanum rá nem arra megy ki a játék, nem szándékos, hanem komolyan érdekel a téma.
A kulcs más, többféleképpen állhat hozzá az ember. Az egyikük kényszeresen minden zugot átnyal kétszer is, csak ne maradjon ki semmi, és zavarja ha valamit nem csinált meg (obszesszív-kompulzív). A másik azt a részt takarítja ami látszik is, de azt is csak annyira hogy takaros legyen a lakás. Ami nem látszik, az nem fáj.
Mást pedig csak ott érdekel a kosz és rendetlenség, ahol közvetlenül érintkezhet vele. Vagy csak azt tartja rendben, ami érdekli.
Akkor ezek szerint én egy férfi vagy női testben.
Valahol mondjuk mindig is sejtettem, mert rühellek takarítani és még a fél napomat sem akarom elcseszni rá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!