Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Bárkiből lehet bármi! Az élet...

Bárkiből lehet bármi! Az élet legnagyobb hazugsága?

Figyelt kérdés

Mindig fogom a fejem, mikor olyan véleményeket hallok, hogy ha valaki nem elégedett a fizetésével, akkor tanuljon tovább mérnöknek, szoftverfejlesztőnek, programozónak.

Mintha ez így menne, varázsütésre.

Ha valakinek van hozzá érzéke, az többnyire elég hamar megmutatkozik.

Jó, lehet, a többség el tudja végezni, de ha most mindenki programozónak tanulna, akkor már nem lenne rájuk akkora kereslet a túlképzés miatt, és a komoly cégek úgyis kiválogatnák azt az 5-10 legjobbat, a többi meg mehetne a levesbe.

Sokan vallják, hogy a tehetség nem létező fogalom, hanem minden csak a szorgalomtól függ.

Akkor miért van, hogy valaki nulla erőfeszítéssel megtanul egy idegennyelvet, más meg évek alatt se?

2019. jan. 27. 19:06
 1/4 anonim ***** válasza:

"Sokan vallják, hogy a tehetség nem létező fogalom, hanem minden csak a szorgalomtól függ."

Az ilyenek szokták az olyan álszent dumákat hangoztatni, hogy:

* Csak tenni kell a célokért

* A pénz nem boldogít

* Pénzért nem lehet egészséget venni

* Minden ember egyformán értékes/szép

Könnyű magas lóról osztani az észt annak, aki jó génekkel született és rengeteg információt tud feldolgozni logikai gondolkodás útján is. De mivel rengeteg az álszent/képmutató ember így csak azért is beletaposnak az ember önbecsülésébe, hogy nem arra ösztönöznék embertársaikat, hogy azt tanulják/dolgozzanak amihez a legjobban értenek és szeretik, de nem... "Ha én megszereztem a harmadik MSc-met, 26 évesen a Morgan Stanley-nél dolgozom top menedzserként és most kezdem a PhD-mat, akkor nehogy már másnak ne sikerüljön. Lusta di***ók vagytok, ha nem megy nektek, hahaha (cinikus kárörvendő elfojtott nevetés)."

Szóval felesleges az ilyen embereket akárcsak 1 perc erejéig meghallgatni, mert szándékosan nézik hülyének a másikat.

2019. jan. 27. 19:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem lehet bárkiből bármi. Az igaz, hogy szorgalommal és kitartással sokra viheti az ember, de ha nincs valamihez érzéked, tehetséged, akkor nem leszel belőle a legjobb. Véleményem szerint mindenkinek meg kell találnia azt a dolgot, ami őt nagyon érdekli és esetleg van hozzá tehetsége, és azt kell teljes odaadással csinálnia. :)

Keress rá arra az ábrára, hogy Ikigai. Hasznos lehet. :)

Ui.: Én pont abba a kategóriába tartozom, aki szinte nulla tanulással tanul nyelvet, mert van hozzá érzékem. :D

2019. jan. 27. 22:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem van olyan létező fogalom, hogy tehetség vagy érzék, és ez talán az érdeklődésesel függ össze a legjobban. Nekem mindig jól mentek a nyelvek - mert érdekelnek-, másnak meg nem, más történelemből volt jó -mert őt az érdekelte-, nekem meg kényszerítenem kellett magamat, hogy leüljek történelmet tanulni. Nem értek azzal egyet, hogy bármi lehet belőled, de ha érdekel egy adott téma, s alapvetően semmi háttér nincs mögötted (tehát pl kapcsolatok, elegendő tudás vagy tőke), viszont van benned érdeklődés, szorgalom, alázat, kitartás, akkor idővel meglesznek majd az előbb említett hiányzó dolgok is.

Miért akarnál olyan dolgot csinálni, ami nem érdekel különösebben?

2019. jan. 27. 22:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem fòbiám van!

Rettegek a tanulástòl!

2019. jan. 28. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!