Szerintetek rossz ember vagyok?
Nincs kifejlődve az érzelmi intelligenciád.
Olvasd el Daniel Goleman: Érzelmi intelligencia című könyvét.
Egyszerűen nem tudod kifejezni magad. Nem vagy emiatt rossz ember. Ez fejleszthető. Éld át az örömöt, a bánatot, ha nem teszed, belülről fog majd téged emészteni.
Jó az elfojtó technikád, de előbb-utóbb utat fognak törni a könnyeid.
Én csak most ~15 évvel később kezdtem el siratni azt, hogy mennyire rossz testvér voltam. Jobb később, mint soha.
"Nincs kifejlődve az érzelmi intelligenciád."
Ez nem igaz. Egyszerűen nem tudja kimutatni (vagy nem akarja, nem meri). Le is írja, hogy fájnak dolgok, csak nem mutatja sírással. Nem kötelező sírni gyász vagy bármilyen negatív dolog miatt. (Az érzelmi intelligencia létét sokan egyszerűen tagadják, mert szerintük inkább jellemvonás(ok)ról van szó.)
Van olyan, aki például ilyenkor dühös lesz. Az is egy természetes reakció (még ha zavarbaejtőbb is a kérdező helyzeténél).
Szóval nem vagy rossz ember (sőt, szerintem ha ilyen dolgokon rágódsz, akkor eleve megadtad a választ saját magadnak).
Nem mindenki tud sírni, szerintem ennyi az egész. Amíg nem szedtem fogamzásgátlót(már abbahagytam, de azóta sírós lettem), addig én sem tudtam sírni. Én alapból nyitott vagyok és kimutatok mindent, szomorú is tudtam lenni, de könnyek nem voltak.
Nem vagy rossz ember!
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!