Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A Kollégám furcsán viselkedik....

Synesztro kérdése:

A Kollégám furcsán viselkedik. Miért?

Figyelt kérdés
Egy 5 fős brigád tagja vagyok, kb. 5 hónapja verbuváltam a csapatot. A csapat 3 fő szakmunkás, és 2 segédből áll. A gond az egyik segéd lesz. A történet legelején, összefogtam az egyik ismerősömmel, és 2en feljártunk pestre dolgozni napi feljárással. Ő aztán hozta a 3ik szakit, meg a 2 segédet. Mi 2 en 31 ek vagyunk, a 3ik szaki 28, az egyik segéd "csak 22", a problémás srác viszont még tőlünk is idősebb, ő 32. A lényeg. Jellemre: én átlagos, kissé visszahúzódó, a barátom igazi nagyp.f.jú, vagány verekedő típus, a 3ik kollega egy vicces, de szükség esetén agresszív, (roma származású, de a legjobb és legdolgosabb "fajtából"), a kisrác vicces kis hörcsög típus, ez a srác nyugodt, de szó szerint p-r-szt. A viselkedése, a jelleme, mindene. Beszól nem kicsit, spontán váratlan helyzetben elereszt, ilyen fogd be a po..d@t, meg ki a f-sz kíváncsi rádat. Először nem volt gond, viszont év végén hazajöttünk végleg Pestről, és mivel én személyes problémák miatt nem tudok, így a barátom átvette a stafétát, és csinált egy céget, minket felvett, és most neki dolgozunk, ő szerez munkát, én meg afféle csendes társként mindenben segítek neki (én ajánlottam a vállalkozót, akivel ő a munkákra megegyezett, az én szerszámaimmal dolgozunk, az én kocsimmal jártunk egy ideig ésatöbbi ésatöbbi). Ez volt a háttér rizsa, most jön a lényeg. Persze megy a nagypof--ú k-nduma köztünk csajok, szex, f..ok méregetés stb. Eddig stim. De a többiekkel ellentétben, amikor 1 helyen 1 üt dolgozunk belém nyíltan belém áll ez a segéd srác. Nem kicsit. Ha bármi vicceset mondok, kiforgatja, ha témában beszélgetünk mindenkit végig hallgat, nekem azonnal beszól, lehurrog. Szó szerint épp hogy el nem küld az .nyámb@. Több alkalommal is ilyen majd akkor jól széthúzom a szádat meg hasonló. Egy ideig tűrtem, mivel békés természetű vagyok, pedig régebben rengeteget balhéztam, verekedtem. Ma elszakadt a cérna, és felraktam a falra. Kicsit meglepődött, a főnök szedte ki a kezeim közül. Bepörgetett, amúgy is vannak magánéleti gondjaim, eleve düh munkált bennem. Eddig pl. én ültem elől a kocsiban, mert vagy a főnök, vagy én vezetek, nekik nincs jogsijuk. Tnap kijelentette, hogy mostantól ő fog elől ülni. Ráhagytam, mert engem ez spontán nem érdekel. Viszont, és ez az érdekes. Ha külön kell válnunk, ő az első, aki teljesen önszántól azonnal kijelenti, hogy velem akar dolgozni, és olyankor full normális. Csak ha csapatban vagyunk, akkor áll belém. Most a főnök hnap egy pofa sör mellett mindenkivel leül, és megvitatjuk kinek kivel mi a baja. Tanácstalan vagyok. Nem akarom bántani. Isten ments, neki is családja van, nekem is, akárhogy is végződne, feljelentés, kórház stb, ki akarja ezt a mizériát? Amúgy sem vagyunk már suhancok, nem hiszem el, hogy értelmesen felnőttek módjára nem lehet ezt lerendezni, de nem értem a srác viselkedését. Szóval Pszichológiai szaktekintélyek előnyben. Gyertek rá a problémára, és tudassátok a diagnózist, mert komolyan érdekel. Persze nekem is van egy pár elméletem, de minden véleményre kíváncsi vagyok, hátha elsiklottam valami felett, vagy ti máshogy láttok valamit, mint én. ;)

2019. jan. 23. 21:49
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha nem homo, akkor biztosan olyas valakire emlékezteted, aki okozott neki valamit(jót, rosszat, bármit).

Szerintem.

Egy volt főnököm mindig belémkötött, ha csapatban voltunk - annak ellenére, hogy a többiekhez képest is jól dolgoztam, viszont amikor ketten voltunk, mindig jó fej volt velem.

Aztán egyszer bepiáltunk, céges buli volt és kinyögte nekem, hogy az apjára emlékeztetem hozzáállásomban, humoromban és kinézetemben(az apjaakkor már 5 éve elhunyt).

2019. jan. 23. 22:08
 2/7 anonim ***** válasza:
22%
És akkor csodálkoztok, hogy miért nem kéne a nőknek szakmunkás/segédmunkás pasi, hát kérem szépen, itt az élő példa. A sok maszlag között győztem kibogarászni a lényeget (most komolyan, kit érdekel, kinek a kocsijával mentek Pestre...), de 32 évesen komolyan azon megy a vita köztetek, hogy ki ül előre a kocsiban?? Ómájfákingád, művelődjetek b_szdmeg, mert én a helyedben elszégyellném magam, hogy ekkora egybites fazon vagyok. Gondolom az meg se fordult a szakmunkás fejedben, hogy leüljetek és KETTEN megbeszéljétek a problémát, ááá nem, a főnöknek kell elintézni, meg majd idegenek fogják megoldani helyettetek. Na innentől kezdve, ha valaki tudni akarja, hogy miért vannak előnyben a diplomás férfiak a nőknél, kérem szépen ezt a kérdést belinkelni neki.
2019. jan. 23. 22:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

#2.-ik válaszoló... Ahelyett, hogy ócsárolod itt a szakmunkás/segédmunkás embereket, inkább ülj bele egy diplomás f_szba és nyugodj meg. Jaa és én a helyedben elszégyellném magam, hogy egy ilyen idióta primitív h_lye p_csa vagyok, hogy azt hiszem, hogy az iskolázottságon múlik, hogy ki milyen ember. ;) a magadfajta undormányok miatt néznek le minket nőket és akkor gondolom ezen meg csak csodálkozol te is... Szánlmas vagy.

Kérdező: az eslő válszoló véleményén vagyok. Nekem is volt egy munkatársam, állandóan szekált mint egy kis ovodás, mikor meg ketten voltunk tök rendes volt, de róla kiderült, hogy lezbikus és tetszem neki...

Szóval vagy bejössz neki :D vagy emlékezteted valakire, vaaagy fogalmam sincs mi van vele, mert nincs diplomám.. :D

2019. jan. 23. 23:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

2-es:

Valószínű más gondolatmenet, más érdeklődési körök, ettől függetlenül a kérdés kiírása, magyarázása korrekt, érthető, részletekbemenő. Nem beszélhet mindig mindenki irodalmi példálódzással, szakkifejezésekkel. Ez a maszlag, amit mondasz, ez a hozzáállás pedig sem a kérdezőt nem viszi előre, sőt, csak méginkább mélyítheti a szakadékot az általánosító "szakmunkás-diplomás" viszony között.

Azt pedig ne próbáld belemagyarázni, hogy a diplomások közül többen hajlamosak leülni kettesben megbeszélni a problémát, mert egyáltalán nem így van. A vitáktól végzettségtől függetlenül szinte mindenki fhosik.

Egyébként ebben az esetben fontos az, hogy kié a kocsi, ugyanis jelzésértékű abban, hogy ki, mit ad bele a dologba.

Megint egyébként a kérdező telibe szharta, hogy ki ül előre és ki hátra, épphogy nem érti, miértkell ezen fennakadni.

De ha épp férfigyűlölő időszakodvan, inkábbírd ki magadból a frusztrációdat, mert a nyércogás nem vezet semmire.

2019. jan. 23. 23:43
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Még egy szavazat arra, hogy homeró a csávó.
2019. jan. 24. 11:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Köszönöm a válaszokat, de sajnos ki kell ábrándítsak mindenkit, nem meleg, házas, egy saját gyerek, meg egy nevelt, a csaj előző kapcsolatából:(. Miss Fortunának csak annyit üzennék, hogy nagyon sajnálom a véleményét, amihez persze joga van, hogy megírja, tiszteletben is tartom, de 1: a kérdés lényegi részét tényleg nem értette meg, vagy csak spontán átsiklott felette, 2: Ami a diplomát illeti, köszönöm van 1, de mivel nem igen ér semmit,(és ne mondja hogy igen, mert a vt osztálytársamnak 5! van, és varrónő egy varrodában), ezért kitanultam egy szakmát. Érettségim is van, nyugodtan jöjjön akár privátban is, ismerjen meg, 1 gyermek édesapja is vagyok, elvált, nem pszichopata gyilkos, nem értelmiségi fogyatékos. Nagyon szívesen eltársalgok vele, bármilyen nagy diplomás témakörben, jogról, gazdaságról, politika tudományról, nagyvilági kérdések, humán, történelem stb. csak bátran. Ami a kocsit illeti, azért hoztam fel, hogy világossá tegyem, hogy amíg én törtem magam azért, hogy neki is legyen munkája, addig ő semmit nem tett, azon kívül, hogy beült a kocsiba reggel, és kiszállt este. (A margóra jegyezném meg, hogy a rengeteg km be a kocsi megadta magát ma fizettem ki 210 E Ft ot a javíttatásra, 2ős tömegű, a férfiak most kapnak a szívükhöz, és nyúlhatnak együttérzőn a zsepikért:(:D.) Azt szerettem volna illusztrálni a szituációkban, hogy az illető, még annyira sem tisztel meg, hogy legalább ezeket a dolgokat figyelembe vegye, hiszen ezt érte is tettem-teszem. Ami a sörözést illeti, most könyörgöm. Aki szakmunkás, az tudja, hogy egy ilyen brigádban, az ember több időt tölt a kollégáival, mint a saját feleségével. Természetes, hogy elmegyünk ebédelni, elmegyünk sörözni stb. Komolyan azt gondolod, hogy mi csak valami agresszív, bunkó állatok vagyunk, akik falkában összemarják egymást? Ugyan kérlek. Biztos vagyok benne, hogy okosabb vagy te ennél, tisztelt Fortuna. Nos ami a többit illeti, ma beszéltem egy volt kollégájával, egy dohányboltnál belebotlottunk, kiderült, hogy ismerem én is a srácot, és miután a kollega végzett vele, odamentem én is beszélgetni hozzá. Első kérdése: Ez nálatok dolgozik? Mondtam, hogy igen. És nem próbálta még meg megmutatni, hogy ő mindent jobban tud? Kérdezem miért? Hát mert, nálunk 2 napig olyan néma volt, mint a hal, aztán a 3ik nap már azon kárált, hogy mi ne mutogassunk neki semmit, mert tudja ő ezt csinálni egyedül is, aztán mindent elrontott. A lényeg, a főnök előtt ma én elmondtam neki, hogy mi szúrja a szemem, és hogy min szeretném, ha változtatna. Megkérdeztem, hogy mi van visszafelé, nem mondott semmit, csak hogy jó. Aztán elment. De ma együtt kajáltunk egy étteremben, full. normális volt, igaz ma megint nem voltunk ott teljesen, 1 fő hiányzott. Most kíváncsian várom, hogy a közeljövőben ez hogyan, miképpen, milyen irányban halad tovább. Meglátjuk. Akinek van véleménye, továbbra is írja meg nyugodtan, akár Miss Fortuna véleményében is, nem vagyok sértődős típus, csak nyugodtan. Amíg nem egymás felmenőit szidjuk, addig semmi gond, ez csak egy kérdés, amire vélemények jönnek. Csak bátran;). Szép napot mindenkinek.:)
2019. jan. 24. 19:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Majd el felejtettem, természetesen ment a pacsi mindenkinek, Miss Fortunának is.;)
2019. jan. 24. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!