Van olyan, aki azért hagyta ott a pszichológust, mert anyagilag sokallta?
Jól gondolom, hogy te pont emiatt a probléma miatt jársz pszichológushoz?
Mivel még egyetemistaként kevés az a dolog amit egyedül saját magad érhetsz el bárki más támogatása vagy segítsége nélkül, így értéktelennek tartod azokat a dolgokat, valamint az életed azon területeit?
Szinte minden egyes mondatodban szerepel valamilyen formában az, hogy X dolgot te nem egyedül "érsz el".
El kell fogadtatnod magaddal, hogy ez még ennek az életszakasznak a velejárója. Ez teljesen normális, és az emberek 90%-nál így van. Akinél nincs így, azoknál sajnos valamilyen negatív előzmény játszik közre, hogy magukra maradtak mindenben.
Fogadd el, hogy míg egyetemista vagy, és még nincs teljes állásod, addig a szüleidre vagy hagyatkozva nagyrészt. Ez semmit nem vesz el az érdemeidből semmilyen téren.
Aztán lehetsz pár év múlva évtizedekig olyan, amilyen mindig is szerettél volna lenni. Egy független ember.
Jó, ha kibeszélheted magadból a dolgokat néha és meg jobb ha ezt egy szakember gördülékennyé tudja tenni a megfelelő kérdésekkel. Tisztábban látod a dolgokat, jobban haladsz a céljaid felé.
DE!
Az önbecsülést csak tettekkel lehet növelni. Önmagában semmit sem ér a terápia, ha te amellett nem teszel a saját életedért.
Ha a pszichologus ront a helyzeteden es nem segit, akkor ne jarj. Ha segit es csak ezen feszengsz feleslegesen akkor tedd magadban helyre a dolgot...
Mindenesetre ha gyerekem lesz, mindenem oda adnam neki. Es baromi szarul esne ha o ettol lenne depis... ezen elgondolkodtal mar?
"Jól gondolom, hogy te pont emiatt a probléma miatt jársz pszichológushoz?"
Is. Ez a probléma már egy tünet. Külön oldalakat tudnék arról írni, hogy miért járok. Meg is tettem régebben, több külön kérdésben.
"El kell fogadtatnod magaddal, hogy ez még ennek az életszakasznak a velejárója. Ez teljesen normális, és az emberek 90%-nál így van. Akinél nincs így, azoknál sajnos valamilyen negatív előzmény játszik közre, hogy magukra maradtak mindenben."
Hidd el, ha kívülről látnád az életemet, nagyon nem így gondolkodnál, hanem azt mondanád, hogy ez egy kis életképtelen, semmittevő, elkényeztetett p*cs. Nem nagyon szeretném leírni a részleteket, mert mindenkitől csak a megvetést kapnám. Én (a pszichológussal) értem nagyjából, miért alakult így, de ez még nem változtat a tényeken. Maradjunk annyiban, hogy anyagilag mindent megkaptam, de más téren nagyon magamra voltam hagyva, és eddig nemigen váltottam be semmit a lehetséges potenciálomból.
#3: "Van ingyen is pszichológus."
Az egyetemit ki is használtam, de az csak pár alkalomra szól. TB-alapon csak csoportterápiára tudnék járni, oda nem szeretnék. Van ismerősöm, aki így tesz, tudom, milyen. Úgy általában nagy ívből kerülöm az állami egészségügyet, ha tehetem...
#6: "Mindenesetre ha gyerekem lesz, mindenem oda adnam neki. Es baromi szarul esne ha o ettol lenne depis... ezen elgondolkodtal mar?"
Én máson se gondolkodom, csak ezen. Csak azt tudom mondani, hogy lehetőségek szintjén rengeteg mindent megkaptam, de a családomban nem kaptam figyelmet és bátorítást, visszajelzést, még abban sem, amihez amúgy volt tehetségem. Egész kamaszkoromban nagyon magányos és szorongó voltam, és csak egyre rosszabb lett.
Remélem sokan.
Az összes segítői tevékenységnek adomány alapon kéne működnie, de minimum kereset arányosan.
Főleg a mai világban, ahol mindenre találhatsz megoldást neten és jobb segítséget kaphatsz más embertől, ha találsz, mint egy átlagos pszichológustól.
Én 2 évet jártam 3 HÁROM !!! küldnféle pszcihomókushoz és mindhármat otthagytam a szarba mert
- valag pénzbe kerültek
- és semmi de a világon semmiféle változást nem tapasztaltam
nem is értem azóta se mit hittem. Most már egy lépést nem tennék egy fillért nem fizetnék erre a semmire.
Kamu az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!