Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi jut eszedbe arról ha...

Mi jut eszedbe arról ha valaki egyke? Egykék nektek is mondták már ezeket?

Figyelt kérdés

Én egyke vagyok és megszámolni sem tudom, hogy életem során hányan mondták nekem a következőket:

"Nem rossz, hogy nincs testvéred?"

"Tökjó, hogy legalább így (sok) mindent megkapsz a szüleidtől."

"Nem kell osztozkodnod."

"Nem vagy magányos azért amiért nincs tesód?"

"Nem is örülnél egy testvérnek?" stb.

Jó pár embertől hallottam már azt az általánosítást is, hogy az egykék általában elkényeztetettek és önzőek. Pedig szerintem ez nem feltétlenül van így. Általános és középiskolában sokszor éreztem magam kívülállónak azért amiért nekem nincs tesóm mindenki másnak meg van egy kisebb vagy egy nagyobb (vagy mindkettő) testvére akire számíthat és akit másképp szerethet mint szüleit vagy a párját.

Elképzelni sem tudom, hogy milyen az ha van egy tesóm.

Mit gondoltok? Miben különbözik egy egyke attól akinek van testvére?

Egykék nektek mik a tapasztalataitok ezzel kapcsolatban?

Előre is köszönöm a válaszokat. :)

22/N

2019. jan. 17. 16:16
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A 9-es fogalmazta meg szemléletesen az egykeség mottóját. Hogy "kinek mi köze van hozzá meg hogy ki minek törődik vele".

Mellesleg, számít az is, hogy ki hogyan egyke, akarattal vagy véletlenül. És lehet valaki óriási korkülönbséggel is egyke a szemléletében, meg félcsaládban is. Bonyolult az élet.

2019. jan. 30. 06:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!