Mi jut eszedbe arról ha valaki egyke? Egykék nektek is mondták már ezeket?
Én egyke vagyok és megszámolni sem tudom, hogy életem során hányan mondták nekem a következőket:
"Nem rossz, hogy nincs testvéred?"
"Tökjó, hogy legalább így (sok) mindent megkapsz a szüleidtől."
"Nem kell osztozkodnod."
"Nem vagy magányos azért amiért nincs tesód?"
"Nem is örülnél egy testvérnek?" stb.
Jó pár embertől hallottam már azt az általánosítást is, hogy az egykék általában elkényeztetettek és önzőek. Pedig szerintem ez nem feltétlenül van így. Általános és középiskolában sokszor éreztem magam kívülállónak azért amiért nekem nincs tesóm mindenki másnak meg van egy kisebb vagy egy nagyobb (vagy mindkettő) testvére akire számíthat és akit másképp szerethet mint szüleit vagy a párját.
Elképzelni sem tudom, hogy milyen az ha van egy tesóm.
Mit gondoltok? Miben különbözik egy egyke attól akinek van testvére?
Egykék nektek mik a tapasztalataitok ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönöm a válaszokat. :)
22/N
Amikor megtudom hogy valaki egyke, első gondolatom: “szegény! Hogy lehet testvérek nélkül létezni?”
Azért érzek így, mert mi sokan vagyunk tesok, és ha személyesen nem is mindig, mert nem egyidosek vagyunk, de az interneten egész nap beszélünk. És akarmikor akármi van, számíthatok rájuk
Nem vagyok előítéletes, sose gondolom és szinte soha nem is tapasztalom, hogy az egyke elkényeztetett és irigy lenne. Sőt, azt vettem észre hogy szívesen osztják szét amijük van(pl kaja) mint akinek van tesoja :D
Egy egyke szerintem csak annyiban különbözik tőlem, hogy neki egy kicsit várnia kell, és nem alap születésétől fogva hogy ott van neki
Valaki, aki nem a szülei és nem a párja. Ilyen lesz neki kb a legjobb barátja/ legjobb barátnője. Én ahhoz tudnám hasonlítani ezt a fajta szeretetet.
Nem szoktam megkérdezni az új ismerőseim, hogy vannak-e testvéreik, így nem tekintek senkit sem egykének sem testvérrel rendelkező egyénnek. Nem lehet különbséget tenni, szóval attól még, hogy egyke nem feltétlen elkényeztetett, mint ahogyan ha valakinek van testvére is el lehet kapatva.
Nem is irigylem az egykéket, mert én jól kijövök a testvéremmel, de nem is sajnálom őket, mert lehet, hogy ha lenne testvérük, azzal rossz lenne a viszonyuk.
emberek ostobaságát bizonyító sztereotípiák.Ha valaki az egykeségemet kezdi taglalni, netalán az alapján véleményez engem, na, azt én szépen beteszem az 1 bitesek skatyulyájába a fejemben és ott is hagyom.
Legtöbbször azzal az idióta szöveggel jönnek, hogy biztos elkényeztetett vagyok, holott a családomat nem is ismerik.Rámnéz, és csak úgy hasra ütéssel magállapítja...
De amúgy sem értem, miért van ehhez bárkinek köze, miért érdekel az valakit, van-e testvérem vagy nincs? Engem nem érdekel, másnak van-e.Ismerek idiótákat testvérrel és anélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!