Az emberek miért csak felszínes témákról és/vagy saját magukról szeretnek beszélni?
Munkahely.Észrevettem hogy akárhányszor megpróbálok valakivel valami komolyabb témáról beszélgetni (legyen az élet/halál,tudomány,zene,csillagászat,időutazás vagy bármi mélyebb téma) alig pár perc után látom rajtuk hogy semmi hozzászólásuk nincs és inkább másról beszélgetnének.
Persze abban a pillanatban amint a másik kollegáról kell kibeszélőshowt tartani,vagy pletyizni,vagy hogy az ő kis csemetéje már milyen ügyes a suliban,egyből kinyílik a csipájuk.
Lehet,hogy én vagyok a fura.Sőt biztos.De nekem szükségem lenne érdemi beszélgetésre is néha,nem csak eszetlen felesleges dolgokról fecsegni,meg röhögcsélni.
Miért ilyenek az emberek? Miért nem szeretnének okosodni?
Kedves Kérdező!
Kérdésedre a válasz: csak. Tovább mehetünk?
Miért nem keresel barátokat, ismerősöket stb, akiket ugyanazon témák mozgatnak, mint téged? Jót tennél vele:
1. kollégáidnak, ha nem terhelnéd őket a "furcsaságaiddal".
2. Jót tenne neked, h felőlük nem csak az értetlenséget kapnád reakcióként.
3. És jót tenne az emberi kapcsolataidnak, ha meg tudnád különböztetni egymástól a hallgatóságaidat.
Ezt a helyzetet csak te tudod megoldani, más nem. Belevágsz?
(Magánmegjegyzés: neked nem megértésre, hanem elfogadásra van szükséged. Ha tudnád, miért ilyenek, elfogadnád őket?)
Èn is laikus vagyok s nem szeretem az ilyen tèmákat.
Meghallgatom ideig-òráìg,de uncsi.
Az időutazás mióta komoly téma? Maximum nerd körökben.
Élet/halál témára rá lehet szánni egy beszélgetést, de többnél már unalmas.
Tudomány, csillagászat, tök jók, nem ért hozzá az áltlagember.
Zene, én ezt hallgatok, ő azt, vita lenne belőle, szar téma.
Elhiszem, hogy te ilyen nagyon különlegesnek, kivételesnek érzed magad, de ezekről a témákról hozzá nem értő személlyel felesleges beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!