Létezik, hogy valakinek olyan szinten nincs önbizalma, hogy erre még az egyik legközelebbi barátja se tud rácáfolni nála?
Van egy ismerősöm, már nagyon régóta próbálkozok megnyugtatni afelöl, hogy nincsen vele semmi probléma, de ő mintha meg sem hallaná, vagy pedig inkább nem is akar ezen változtatni.
Igazából kicsit szkeptikus is vagyok, mert soha nem találkoztam még ilyen dologgal...logikusan azt gondolná az ember, hogyha valakinek van is ilyen önértékelési problémája, akkor azon át tudják segíteni a barátai.
Ehhez ne logikával próbálj hozzáállni, mert a szorongás is lehet jelentősebb mentális probléma. Ez kb olyan, mintha egy depressziósnak azt mondanád, hogy "ne legyél már életunt, haver, gyere, szervezzünk programokat" és meglepődnél, hogy az illető nem csattan ki azonnal az életerőtől.
A szorongást legyőzni egy hosszú folyamat, és talán nem ártana szakember segítségét kérni. Ártani nem árthat...
Jelen. Nekem is annyira alacsony az önbizalmam hogy még egy sima szimpla mekizést vagy egyéb szórakozást végiggondolok 2x legalább. Táblai felelés stb..
Az önbizalom hiány miatt kezdem feladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!