A kamaszkor vége nagyobb változás mint a kamaszkor?
A kamaszkor eleje inkább fizikai változások sorozata, amikor beindulnak a hormonok, megnyúlnak a csontok, mutálni kezd a hang, stb... Nagyon megterhelő a testnek, létezik egy kamaszkori fáradtság nevű jelemség, amit a szülők egyszerű lustaságként azonosítanak.
A kamaszkor vége inkább már lelki folyamatokkal van tele. Szociális érés, társadalmi beilleszkedés, társas kapcsolatok, szerelmek, barátságok kialakítása, leszakadás a szülőkről. A felnőtté válás befejeződése.
A mai társadalomban ez már nagyon nehezen, sok esetben soha nem megy végbe.
A kamaszkori újdonságok kipróbálása után elakadtál a személyiségfejlődésedben, ezért érzed azt a bizonyos ürességet, ami zavar. "Valahol" tudod, érzed, hogy nincs rendben a viselkedésed, sőt a korodbelieké sem, és ez frusztráló számodra.
Biztos vagyok benne, hogy nincs semmilyen pszichológiai betegséged, hanem egy olyan nagyon erős személyiség vagy, aki pillanatnyilag nem találja az utat, és akinek a benne lévő energiák szétfeszítik a lelkét, mert nem találja az utat.
Azt javaslom, indulj el az egyéni személyiségfejlesztés útján, első körben talán valamit keresni kell, ami levezeti az energiáidat, sport, meditáció, bármi, amit magadról el tudsz képzelni.
Aztán önismereti könyvek, lelki fejlesztés, hogy lezárd a fejlődésednek ezt a szakaszát.
Azt hiszem, ha megtalálod az utadat, komoly és értékes ember leszel.
Sok sikert kívánok neked!
Ha társaságban vagyok is, végtelenül deiváns módon viselkedek
Jah, persze ismét egy szürke senki, aki hatalmas mastermindként képzeli el magát...
Valóban túlbecsültem a képességeimet.
Hogy akadtál rá a kérdésemre? Nem látom a kérdéseim, sem a figyelt kérdéseim közt, azt hittem ezt már eltávolítottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!