Lenéznek a környéken mert Jordan cuccokban járok és nem öltönyben?
Új helyre költöztem, vettem egy kis lakást 28 évesen. Nyugodt, családias környékre vágytam, hátha jön a feleség-gyerek téma. Viszont nagyot csalódtam! Diplomás vagyok, 3 idegen nyelven beszélek. A munkám is elég komoly, de nem igényli az inget, kiöltözést. Nike Jordan polót, nadrágot, cipőt hordok. Azokból is a limitált, nehezen beszerezhető darabokat amik drágábbak mint némelyik öltönyös szomszéd teljes pingvinszettje. Ez ilyen hobbi és hitvallás nálam. Viszont sajnos azt vettem észre hogy lenéznek az utcámban, a közvetlen szomszédaim is. Véres rongyként néznek rám, az egyik a fülem hallatára mondta a gyerekének hogy ennek a bácsinak soha ne köszönjél!
Nem is ismernek! Nem beszéltek velem egy mondatot sem! De megítélnek az alapján hogy sportcuccokban járok egész nap (amúgy 196 magas vagyok és 120 kiló). Valami bűnözőként néznek rám, pedig nagyon nem vagyok az, nálam tisztességesebben élő ember nem sok van. Elég kínos helyzet amikor próbálok nekik köszönni de elfordítják a fejüket előítéletek alapján.
Mit lehet kezdeni ezzel? Hogyan reagáljak? Már gondolkodtam hogy árulni fogom a lakást és elköltözök egy kevésbé “elit” helyre. Vicces az is, hogy ezelőtt egy újépítésű, luxus szintű lakóparkban volt albérletem, de ott kedvelt és megismert mindenki, majd elismertek később, tanácsot kértek, stb. Én nem az vagyok aki kéretlenül is az emberek orra alá dörgöli a papírjait hogy azáltal várja el a megbecsülést, de úgy látszik ez a divat manapság.
Ui: nem fogok más kedvéért öltönyben járni mert nekem ez az egyéniségem! Érdekes, de az üzleti partnereim még értékelik is, hogy egyéniség vagyok.
Ne törődj velük!
Az ertelmisegiek nagyrèsze bunkò.
S nem tudják ròlad,hogy Te is èrtelmisègi vagy.
Különben bevennènek a "csapatba"
Ezen már gondolkodtam én is, hogy valaki elterjesztett valamit ... nekem is jó autóm van mondjuk ahogy írjátok. Ebben van valami! Jó autó + “márkás melegítő”, most vagy azt hiszik hogy bűnőző lehetek vagy valami buta proli ember. Bár akinek van szeme láthatja mennyi ruhám van és ha volt már üzletekben láthatja mennyi egy cipő ami nekem van.
Annyira nem is érdekel a véleményük, nem akarok bevágódni ilyen embereknél. Csak nagyon zavar hogy kihozzák belőlem, kikényszerítik a bunkót. Mert amúgy udvarias vagyok, aki köszön mindenkinek, nem néz le senkit, mindenkivel beszélget. De azután hogy valaki 10x nem köszön vissza nekem, én is bunkó leszek vele, ami meg engem rombol :(
"Bár akinek van szeme láthatja mennyi ruhám van és ha volt már üzletekben láthatja mennyi egy cipő ami nekem van."
Ne haragudj, de az írásod alapján nagyon beképzeltnek tűnsz. Azt ismételgeted, hogy mennyi és milyen drága holmijaid vannak. Nem gondoltál esetleg arra, hogy azért viselkednek így veled, mert pont hogy úgy érzik, hogy Te vagy az, aki lenézi őket?
Ne haragudj, de NEKEM egy melegítö vagy sportcipö az csak sportruházat vagy szabadidö ruha, de semmi esetre sem több ennél.
Az, hogy az adott darab mennyibe került, nem számít, a tesco saját márkás meg az ilyen-olyan divatos márka nekem egy kategória, nem az ára a lényeg, hanem, hogy hol használod.
Aki sportcuccokban jár foylamatosan, az szerintem igénytelen (és NEM az öltöny az alternatíva a szememben) és ezért én sem tekintenék rá túl pozitívan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!