Lehetséges, hogy mind sérültek vagyunk?
Minden embernek megvan a maga gyerekkori lelki baja... De én most kicsit mellyében gondolkozok. A szülők neveltetési módszerei mind rosszak és maradiak...a gyerekeket az önzetlenségre, az együtt működésre és a nyitottságra kéne tanítani, kitörölni mindazt amiből létrejön az önzőség, az irigység és a sajattulajdon iránti fanatikus vágy. De, ha nem is kitörölni legalább elmagyarázni annak rossz szándékait, épp úgy ahogy azt is miért kéne olyan empatikus lénynek lennünk, aki gondolkozik mielőtt cselekszik. A gyereket a kérdezésre kéne rászoktatni kezdetektől, amit nem ért, kérdezzn rá stb. Én azt látom,hogy a gyerekek többsége meg csak a kérdésekig se jut el nem, hogy a fentebb említett 3 dologig..(Ebbol az jon le nekem,hogy az emberek felnek a többség velemenyetol, ezért felvesznek egy olyan személyiséget amivel biztosíthatják magukat mások szemében.)lehet össze
-vissza beszélek értelmetlenül, de én pont azért kérdezek, mert magam sem értem.. csak annyit tudok,hogy valami nem stimmel az emberekkel és ezt a valamit a gyerekkorban,a neveltetésben kéne keresni.
"A szülők nevelési módszerei mind rosszak és maradiak...a gyerekeket az önzetlenségre, az együtt működésre és a nyitottságra kéne tanítani."
A felsoroltak közül, melyik az a tulajdonság, ami benned is megtalálható?
nagggyon jóóó.. menjünk vissza egy cseppet..mondhatni utazzunk az időgépben..
mondjuk mostantól...mert mi is van most? majdnem mindenki nyomkod, bámul valamit, illetve ül apa autójába, és hallja ahogy szidja a többi kretént...tehát a minta megvan..
aztán a Kádári rendszerben, ahol a protekció mindenek felett..és a szegénység a hidegháború jóvoltából...na meg a büdös, akarnok népbutító vezetők hibájából..
aztán a háborúk..a családok szétszakítása, éhezés, kosz, tetü, betegségek, nincstelenség, rettegés, suttogva beszélés...itt is megvan a minta..
aztán még visszább..akármelyik századba, ahol a torokgyík pusztított...tíz újszülöttből jó, ha négy felnőtt..persze baromi egyszerűen, szegénységben, cselédsorban, kiszolgáltatva a földesúrnak..iskola sehol.
még visszább évezredeket..ahol örök menekülés, hideg, éhezés, járványok..orvos, iskola még fel sem volt"találva"..
aztán a homo sapiens keveredése a neandervölgyivel..a gyerekek csoda, hogy túléltek jégkorszakokat, barlangban bújkálást, végtelen éhezéseket..
nos most meg? hajtunk, mert egy életünk van, és azt a nyolcvan évet szeretnénk baromi jól megélni..ja, a gyerek? az majd felnő a jutub áldásos segítségével..
....az emberiség a harmadik világháborút nem tudni mekkora atomfegyver arzenállal vívja, de azt biztosan tudni, hogy a maradék a negyediket botokkal, kődobálással fogja megvívni...
na errefelé tartunk.
Igen, igaz ez a dolog. Szeretem ezt az idézetet, mert ha végiggondoljuk, akkor rájövünk, hogy:
"A szüleid nem voltak rosszak, egyszerűen csak maguk is megsebzett gyerekek voltak." /John Bradshaw/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!