Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vagyok boldogtalan, ha...

Miért vagyok boldogtalan, ha megvan mindenem anyagilag?

Figyelt kérdés

Onnan jött a dolog, hogy a párom megkért még karácsony előtt, állítsak össze kívánságlistát, mit szeretnék az ünnepre, ill legyenek apróságok is, amikkel csak úgy a mindennapokban meg lehet lepni.

Anyagilag megvan mindenem, nem nagyon tudnék kitalálni olyan apróságot (pl ruha, ékszer, kiegészítő, kozmetikum, akármi), amire szükségem lenne. Viszont ebből kiindulva jött, hogy mennyi mindenre vágyom, amit nem lehet pénzen megvenni (sikeres vizsgák, kellemes munkahely, barátok, több szabadidő), és teljesen elkeseredtem, és elkezdtem kilátástalannak látni a dolgaim.

A végén már eljutottam oda, hogy tegnap már munkába se akartam menni, mert a pénz nem kell, más motivációm meg nem nagyon van 10 óra szaladgálásban (úttal együtt napi 14 óra)

Akivel volt hasonló, hogyan küzdötte le?

2019. jan. 3. 21:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Mert nincs elég fantáziád.
2019. jan. 3. 22:35
 12/13 anonim ***** válasza:
5%
Istenem.... hát igen. Se agyat, se boldogságot nem veheted meg pénzen. Vannak akiknek anyagiak és agy is megadatik. ;)
2019. jan. 3. 22:35
 13/13 anonim ***** válasza:

Bizonyos anyagi szint felett az ember rájön, hogy a pénz és tárgyak csak mindennapi eszközök és valójában az élmények, emlékek amik fontosak. Az hogy legyen célod, hobbid, vagy amiket leírtál, munkahely, barátok.

Én is úgy vagyok, hogy gyakorlatilag lakáson kívül minden más megvan. Nem vagyok milliomos nem vagyok degenerált idióta aki nem tudja kezelni a jólétet, jólétben sem élek. Nem vagyok mohó, nem vagyok kapzsi sem.

Van elég jó asztali gépem, ami régen nagy vágyam volt, ma már csak eszköz. Van elég jó telefonom, ami szintén csak eszköz amit használok mint a kés meg a villa. Van céges autóm is, még sincs az az óriási katarzis, csak beülök és használom A-ból B-be eljutáshoz.

Idővel lehet még az élményekbe is bele lehet unni. Én is meguntam bringázni helyette a túrázás most a favorit. Vagy már sokszor voltam a Hungaroringen, így egy sokadik verseny már nem feltétlen ugyanolyan mint elsőre.

Mégis ahogy előttem írják, az élményekre mindig emlékezni fog az ember. Én imádom visszanézni, csak át-át futva hogy mikor merre jártam, mit csináltam.

Azt észrevettem én is, hogy ebből átlag proli annyit lát, hogy neked megvan az ami neki nincs és jönnek a szokásos "ha ennyi pénzed van add nekem" szöveggel.

2019. jan. 3. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!