Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti ezt mennyire ítélték el?

Ti ezt mennyire ítélték el?

Figyelt kérdés

Ti mennyire ítélték el ha mondjuk láttok egy extravagáns kinézetű lányt/fiút? Pl. ha színes a haja vagy az öltözéke nem a szokványos. Elítéled, nem nagyon érdekel vagy talán megcsodálod? Milyen érzést kelt benned mikor az utcán látsz egy nem szokványos embert? Nálunk sok fiatal ítélkezik a másik ember fölött ha a személy önmaga és ez a külsején is látszik. Kíváncsi vagyok hogy tényleg ennyi ember elítél egy embert csak a külseje illetve stílusa miatt még úgy is hogy nem is ismeri.

17/L

2019. jan. 3. 15:57
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
nagyon sok olyan ország van ahol nézik mások megjelenését és ez alapján döntenek vannak olyan munkahelyek ahol ha fested a hajad (azaz nem fekete, barna, szöke, vagy természetes vörös színre) nem kapod meg az állást ugyan igy a pirszingre is vonatkozik pl japánban vannak olyan strandok ahol ha van tetkod akkor azt le kell takarnod különben nem mehetsz be (mivel az ott élő embereknek régen nem volt csak is a yakuzáknak, szoval bennük maradt még ez)
2019. jan. 3. 20:58
 22/28 anonim ***** válasza:

#21, igen, de Japánban van a különféle extrém stílusirányzatoknak a legnagyobb divatja,gondoljunk csak a Harakuju negyedre, a fiatalok hétvégente kiélik magukat ilyen téren, annak ellenére, hogy hétköznap egyenruhát hordanak, és turistalátványosságnak számít a jelenség. :)

Egyébként tudtommal nem a strandokra, hanen a hagyományos közfürdőkre vonatkozik a tetkó tiltás.

2019. jan. 3. 21:15
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Engem egyáltalán nem érdekel, hogy néznek ki mások, ha jól áll nekik a stílusuk, igényesek, esztétikusak, akkor maximum kigyönyörködöm magamat bennük, és ennyi.
2019. jan. 4. 10:56
 24/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Néhány embernek ment a zöld kezecske.😇 Én is ugyanígy csodálom az embereket akik mernek maguk lenni és itt én nem ezekre az "egyedi vagyok" emberkékről beszéltem akik pont ugyanúgy néznek ki mint minden második ember az utcán. És sztem iszonyat menő ha az idősebbek is kicsit merészebbek mert az egy dologhogy kívűlről már látszik rajtuk az idő de a lélek és a szenvedély nem múlik. Csak ugye bár a társadalom szerint a 40 éves ember már öreg bulizni, színes hajjal létezni, tetkóval menni vagy a mostani divat szerint öltözködni stb. és elítélendő. De ott vannak a fiatalok is akiket ugyanúgy lenéznek egy tetkó, piercing vagy bármi miatt. És oké az egy másik téma hogy jól áll e neki vagy nem, de akkor se elítélendő i think. Igazából én is kezdem kialakítani a stílusom és amúgy már nem érdekel mások véleménye hiszen az én testem, az én ruháim és az én életem.. Mindenki aztgondol amit akar én se kötök bele másba mert igazából nem érdekel. (Ebből a k__rvákat vegyük ki.. Igaz ők se érdekelnek ameddig nem tolják az arcomba a seggüket bulizóhelyeken vagy a városban stb. illetve nem kötekednek és nem tesznek keresztbe az életemben.) Én is ezüst vagy rosegold színű hajon gondolkodom és egy páran furán néztek rám emiatt az akaratom miatt itthon de a külföldi ismerőseim mind ugráltak hogy milyen vagány leszek. Így kivi voltam hogy itthon tényleg ennyire másnak az emberek és hát egy két kivétellel igen.. Mindenki lenézi a másikat és tényleg ennek az országnak személyiségromboló hatása van.. Nem baj már nem sokáig vagyok itt és igazából már a rosszindulatú emberek nem érdekelnek. Itt amúgy mindenki aki furán néz az ilyenekre (persze ha az ilyen emberek nem önmuzogatóak és fellengzősek hanem csak így boldog és jól is áll neki) azok mind irigyek arrahogy mások megmerik ezt csinálni ők pedig nem.. Mert félnek ugyanattól az elutasítástól ami belőlük is irányul az ilyen emberekbe irigységből és korlátozottságból. Ez egy ördögi körforgás.

És nincs semmi ennek a hátterében egyszerűen ez csak egy önkifejezés illetve művészet. A 21.században az emberek már nem csak élettelen anyagokból alkotnak hanem önmagukból is. Vagyis inkább magukon. És szerintem iszonyat jó egy kicsit a művészethez tartozni.. Mert ahogy mondani szokás "The earth without 'art' is just 'eh'! 😇

2019. jan. 4. 20:28
 25/28 anonim ***** válasza:
49%

Első gondolatom, hogy mi baj lehet vele?

Nyugi ... nyugi ... nem ítélem el mint embert, de rengeteg ismerősöm van aki szinezi a haját vagy éppen furcsa ruhákban jár. Ráadásul rajtuk keresztűl mégtöbb ilyen élőlénnyel találkoztam.

Egy dolog közös volt bennük ... valamilyen szintű traumat érte őket. Pl.: Rossz szülők akik nem foglalkoztak velük, drog, erőszak stb...

Nyílván ez egy szubjektív tapasztalat, de eléggel találkoztam, hogy levonjam ezt a konklúziót vagy legalább is felvessem mint egy lehetséges korrelációt a furcsa megjelenésekhez...

2019. jan. 5. 20:46
 26/28 anonim ***** válasza:
78%
És azokat az ismerőseidet akik nem néznek ki furcsán szintén megkérdezted, hogy nem érte-e őket olyan trauma amiről nem szívesen beszélnének?
2019. jan. 5. 20:57
 27/28 anonim ***** válasza:

Fiatalként kb 5 év alatt legalább 50 embert megismersz annyira, hogy ehez hasonlókról tudj velük beszélni.

Sokszor hihetetlen mennyire megtudnak nyílni akár teljesen idegenek pár sör után ha feljön egy komolyabb téma.

Szóval ez nem úgy működik, hogy oda megyek random valakihez akivel eddig 3x beszéltem, hogy "kkhmm szia, téged megerőszakoltak már? Ohhh még nem? Okk".

Meg oda írtam, hogy elég szubjektív vélemény, mert kicsi mintaforrásom volt, de abból erre jutottam. Nyílván nem csináltattam egy akreditált intézménnyel országos kutatást.

2019. jan. 5. 21:06
 28/28 anonim ***** válasza:
Én becsülöm, hogy nem szégyell önmaga lenni, felvállalja a saját stílusát. Imádom, amikor valaki önazonos. Egy extrém külső nem feltétlenül jelenti azt, hogy valaki keresi magát - inkább azt, hogy ebben találja meg önmagát. Mondjuk sosem ítéltem meg senkit nem a tettei alapján, mert azt kicsinyes dolognak tartom, de azért az kifejezetten tetszik, ha valaki nem átlagos.
2019. jan. 6. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!