Genetikailag melyik rassz áll legközelebb a majmokhoz?
Most összezavarlak: MIND, egyformán, azaz az emberi faj.
Szalonnáci vadbarom.
Valóban csak azt lehetne megmondani, hogy melyik rassz áll legközelebb a közös majomőshöz. Én nem emlékszem, hogy láttam volna erre való kutatást.
Az biztos, hogy a nem afrikai emberek keveredtek afrikából már korábban kivándorolt emberekkel (akik a környezethez igazodva evolúciós változásokon mentek keresztül, nem külön faj, csak alfaj, pl: neandervölgyi, gyenyiszovai), és magába olvasztotta azt. Jelenlegi állás szerint viszont úgy néz ki, hogy afrikában is voltak mellékágai az emberi fajnak, amiket szintén magába olvasztott a homo sapiens sapiens (mai ember) alfaj. Jelenleg őket (is) keresik.
Én úgy gondolnám, hogyha van is eltérés rasszonként, az annyira minimális, hogy nem érdemes foglalkozni vele. Egy gyakorikérdések féle oldalon legalábbis nem 😃
Mindegyik ember ugyanolyan távol áll a majmoktól(akik továbbra sem az őseink, csak oldalági rokonaink).
A legelső emberek leginkább a mai busmanokra hasonlították, az europid, mongoloid, negrid, ausztralid vonások csak később alakultak ki. Azvelső
Szerintem mindegyik ember elég közel áll a majmokhoz, mert az emberek a keskenyorrú majmok közé tartoznak rendszertanilag, ergó ha tetszik egy majom, a sok közül.
Aki nem áll közel genetikailag a majmokhoz, az csak tetti, hogy ember, szóval vigyázz vele. Lehet, hogy egy alakváltó a The thing-ből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!