Fiatalok, ti nem fáztok?
Néhány hete a reggeli mínuszokban csak elképedve bámultam, hogy ilyen 16-18 éves forma srácok vékony pulcsikban és felette kicipzározott, könnyű bőrdzsekikben dumálnak a buszmegállóban, és azt veszem észre hogy ez ebben a korosztályban már szinte divatosnak számít, mert már alig látni tizenéveseket vastag pulcsiban, sapkában, sálban és nagy kabátban, még a legnagyobb fagyban sem.
Persze, felőlem mindenki azt hord, amit akar, csak az érdekel, hogy hogy bírjátok így a hideget? Szeretném megérteni, hogy egyáltalán mi a jó ebben nektek? Én még télikabátban is remegek a téli reggeleken... 39/N.
én régen fázós voltam, vékony is
most van rajtam plusz + a láb izmom elég jó lett
általában sietek és kimelegszem, így inkább melegem van, de nem izzadok le
eddig 1 max 2 pucsilt hordtam télen, de idén beszereztem egy béleltet és vastagabbat, semmit nem érzek a kinti hidegből, sőt általában melegem is van
25F
Öszintén szólva eddig nem is volt hideg ezen a télen, és 62 évesen is vékony pulóverben vagyok (nincs is vastag pulóverem, és a dzsekimet is nyivta hagytam eddig, mert különben megsülök!
NAgykabátom nincs is, mert nekem borzasztó kéynelmetlen, van vékonyabb meg vastagabb dzsekim, de az utóbbit egyelöre még nem veszem elö, mert a reggeli minusz 1-2 fok még nem az az idöjárás, amikor kellene.
A "legnagyobb fagy" nekek -10- -15 fok közt kezdödik, amikor nappal sem lesz igazán melegebb.
én gyorsan mozgok, keveset állok és az izmaim ontják magukból a hőt amikor állok, egy kis zsír rajta meg leszigetel
+ megfelelő hűtés-szigetelés technikával nem izzadok le és jó a hőérzetem, kellemes hűs, vagy meleg van
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy míg egy részük rendszeres sportolóként valóban jobban bírja a hideget, egy másik részük az utóbbiakat utánozva minimális mozgás mellett keménykedik a vékony pulcsi+bőrdzseki kombóval a mínusz tíz fokban... aztán sír a szájuk, ha tüdőgyuszi miatt hetekig nem mozdulhatnak ki az ágyból.
Tanát ismerősöm tudna erről mesélni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!