Sok férfi miért nyilvánul meg agresszívan a feminizmusra?
Nem vallom magam feministának, mert tényleg átment valami viccparádéba a dolog. Viszont tényleg úgy gondolom, hogy a végső cél az egyenlőségnek kellene lennie és ez nem csak a nőkre hat ki. Viszont sok megmondó férfi, aki ahelyett, hogy ész érveket hozna fel egyből azzal dobálózik, hogy a "menj, csinálj egy szendvicset nekem", "a nők gyengék, és buták", "a nők gyerekek maradnak" (Ez tényleg kiveri nálam a biztosítékot. Egy anya, akin minden felelősség ott van hogy tudna már gyerek maradni? Az iskolában is sokszor a lányok bizonyulnak felnőttesebbeknek, meg hoznak érett döntéseket. A nők azok, akik ÁLTALÁBAN (tudom, hogy van kivétel, ez csak saját tapasztalat) akik jobban átgondolják a dolgokat.)
Tudom, hogy sok feminista irritáló tud lenni, de miért kell akkor minden nőt ilyenekkel alázni?
Kérdezz meg egy átlag férfit, illetve legalább 1000-et, milyen nőt tudna elfogadni maga mellé.
Gyanítom, leírná mind a feministák homlok egyenes ellentettjét.
Vagyis: kedves, nyugodt, imádja a szexet, házias, nőies, szereti a női hobbikat, imád sütni főzni, gyereket nevelni, a gyerekeket, imádja a férjét, szeretettel beszél róla, stb.
"Nem vallom magam feministának, mert tényleg átment valami viccparádéba a dolog."
Így van,és nem is célja,hogy a férfiak észérveket hozzanak fel,hiszen ezzel öngólt lőnének.A cél pont az alpáriság előhozása a férfiakból,mert akkor bizonyítva érzik,hogy felsőbbrendűek náluk.
A férfiak pedig nem egyformák,mint ahogy a nők sem.Van aki alpárian reagál a provokálásra,van aki nem.
Mert ezek a "feministák" sok esetben ugyanolyan erőszakos módon próbálják a világnézetüket ráerőltetni a társadalomra (nem csak a férfiakra, hanem a nézeteiket nem osztó nőkre is). Itt a GyK keretein belül is jól megfigyelhető ez. Nem hajlandóak vitatkozni, hisz a világnézetük helyessége szerintük vitán felül áll. Nem hallgatják meg mások érveit, akik nem fogadják el az ő nézeteiket, azokat lepontozzák, esetleg megpróbálják degradálni őket, kiforgatni a szavaikat. Pár embernél ezzel sikerül kiprovokálni az agresszív megnyilvánulást, amivel aztán magukat látják igazolva.
Ott hibáznak, hogy erőszakkal nem lehet rákényszeríteni semmiféle nézetet a társadalomra. A történelem folyamán ez (hosszú távon) soha nem járt sikerrel. Nem az a helyes hozzáállás, hogy kijelentik: mostantól pedig ez és ez lesz, mert egyenlőség van. Ez minden esetben ellenállást és agressziót fog szülni. Tehát bár nem tartom helyesnek az agressziót, mint választ a "feministák" viselkedésére, de mint a mondás is tartja: amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten.
A feminista szót azért tettem idézőjelbe, mert sajnos tényleg félrement az egész mozgalom és a hangosabb követői már rég nem az egyenlőséget tartják céljuknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!