Mit tennél, ha mennél az utcán és hirtelen egy riporter odamenne, kérdezne valamit, az orrod alá nyomná a mikrofont, hogy válaszolj, miközben az egészet veszi egy kamera?
Én ezt az egészet tolakodásnak érzem, sőt, valamilyen szinten zaklatás is. És a legundorítóbb az egészben, hogy sokszor ha az embernek nincs kedve válaszolni és eltolja a kamerát vagy továbbmegy, esetleg beszól valami bunkót, hogy hagyják békén, az összeállításokba ezeket is bevágják, mintha az illető lenne a negatív figura, amiért nem akar válaszolni. Ez nagyon tisztességtelen, és szerintem a személyiségi jogokat is sérti. Nem az lenne a normális, hogy a riporter először odamegy az alanyhoz, megkérdezi, hogy szabad-e kérdeznie, és csak ezután kapcsolják be a kamerát? Sőt, még a kérdést is illene előbb elmondani, mert a lámpaláz miatt sokszor teljesen hülyeséget mondanak az emberek izgulva. Szóval tisztességesebb lenne előtte kamerákon kívül engedélyt kérnie a riporternek. És az illető eldönti, hogy akar-e szerepelni nyilvánosság előtt, és még a felelet is ki tudná gondolni előre.
Csak azért jutott eszembe a kérdés, mert ilyen videókat néztem, és nem tudnám, én mit tennék hasonló helyzetben.
Az kizárt, hogy az illetö engedélye nélkül adásba kerülhessen a felvétel - szóval akiket látsz, azok beleegyeztek, ez alap ilyen esetben.
AZ lehet, hogy elöször lerohanták, erre valahogy reagált, de AZ, hogy ez az adásban is szerepel, már az illetö döntése.
" hogy hagyják békén, az összeállításokba ezeket is bevágják"
Mutatnál egy ilyen összeállítást amit leadtak a tv-ben? Másrészt mindenki tudja hogy a túlvezérelt riport a hülye és nem az utca embere a bunkó.
Szerintem kizárt, mert a kisugárzásom miatt. Azért némi emberismerettel rendelkeznek a riporterek kit ajánlatos nyílatkozásra...de ha udvarias, pl. Megkérdezi " ne haragudjon, ráért? Elnézést úram. Bocsánat, ráér"
Ellenben a mikrofont a fenekébe nyomnám, a kamerába, meg beletolnám az arcát. Nálam így megy, ha valaki bunkó.
"Nem vagyok közszereplő, ezért nem válaszolok semmire."
Ha Habony Árpád megteheti ezt, amikor kérdezik, akkor én meg pláne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!