Ez már alkoholizmus?
Ha egyszer fordult/fordulna elő: Nem.
Ha többször is, főleg, ilyen céllal, hogy megváltoztasd tudatállapotodat (azaz beállsz): igen, az.
Ha rendszeresen iszol (legyen az időleges, vagy eseményhez-fusztrációhoz kötött): igen, az.
Minden nap megiszol csak 2 dl bort: igen, az.
A kulcsszó itt a kell. Amennyiben rendszeresen berúgsz(/iszol), AZÉRT mert úgy érzed SZÜKSÉGED van rá (mert enélkül elviselhetetlen az élet stb.), akkor igen, alkoholizmus (vagyis alkoholfüggőség). Ha előfordult már egy párszor, abból a bizonyos kellből ítélve jó úton vagy egyfajta alkoholizmus felé.
A depressziót és a pánikbetegséget (ha valóban orvosi értelemben vett depresszióról és pánikbetegségről van szó (mind a depresszió, mind a pánikroham olyan túlhasznált kifejezések, amelyekkel sokan próbálnak sok mindent leírni, de gyakran pontatlanul; nem tudom esetedben mi a helyzet, és hangsúlyoznám, nem vádollak azzal, hogy felfújod a problémáid, csak azért tartottam szükségesnek ezt a megkötést, mivel sajnos a pszichológiában és a közhasználatban ezek a terminusok nem mindig ugyanazt jelentik)) karban lehet tartani, vannak erre módszerek, terápiás eljárások, sőt – ha szükség van rá – gyógyszerek is. Az alkohol nem megoldás a problémáidra, fordulj inkább szakemberhez (ha a probléma olyan természetű, hogy ez valóban szükséges és lehetséges).
Srác, szívjál inkább füvet. Nem kell sok belőle, ezerszer jobban jársz és még olcsóbb is. Na persze nem a biofűre gondolok, hanem a rendes mari hónaljára.
Én már 2 éve naponta vaporizálom dohány nélkül a virágot. Ezzel nem terhelem a szükségesnél jobban a tüdőmet. Voltak elvétve 1 hónapos szünetek, amiknek a kezdetein az első napon nem tudtam olyan könnyen elaludni, mintha a szeren lettem volna, de ezzel vége is a káros mellékhatásoknak!
Az orgazmus ezerszer jobb általa, az étvágy stabilizálódik, stressz csökken, a depresszió elenyészik. Kell ennél több?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!