Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért viselkednek másképp az...

Miért viselkednek másképp az emberek egy másik emberrel, ha annak meghalt valakije?

Figyelt kérdés

Számomra ez tömény képmutatás.

Megint más ha félreteszik a veményüket arra az időre,de miért viselkednek úgy a gyászolóval, mintha a hozzátartozója halála nemesebbé tenné?

2018. nov. 29. 11:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
60%
A tisztelet mindenkinek kijár, emellett az is, hogy empatikusak legyünk vele szemben. Nem gondolod kedves kérdező?
2018. nov. 29. 13:01
 12/23 anonim ***** válasza:
67%
Valószínűleg azt látja, hogy ilyenkor mártírfélét csinálnak a gyászolóból, mintha tisztelnék azért hogy valakije meghalt, pedig hát az csak úgy magától történik, nem érdem elveszíteni valakit. Viszont a gyászhoz erő kell, ahhoz hogy valaki tudjon tovább élni, működni. Talán ez az ami ilyen viselkedést vált ki az emberekből, annak tisztelete, hogy erre képes az ember. Akkor is ha egyébként ezen túl nincs benne semmi értékelhető.
2018. nov. 29. 13:09
 13/23 A kérdező kommentje:

A tisztelet annak jár,aki megérdemli.

Ha egy gyászoló emberen azt látod,hogy egy cseppet sem lett tőle jobb ember,akkor nem jár neki a tisztelet.

Mirőlszól,ezt nagyon jól mondod.

2018. nov. 29. 13:17
 14/23 anonim ***** válasza:
Szigorú ember lehetsz.
2018. nov. 29. 13:21
 15/23 anonim ***** válasza:

Én meg csak empátiát látok ebben. Attól hogy az illetőnek meghalt valakije nem fogom megkedvelni. Nem is kell mutatni hogy kedvelem. Viszont azt tudom hogyha én padlón lennék ennyire és még rúgnának rajtam akkor az milyen rossz lenne, ezért ilyenkor én se rúgok belé, esetleg olyanban is segítek amiben máskor nem.

Nem azért mert kedvelem, nem azért mert bármit kapnák vissza. Egyszerű empátia.

2018. nov. 29. 13:34
 16/23 anonim ***** válasza:
Jobb embernek kéne lenni, ha meghal valakid?
2018. nov. 29. 17:46
 17/23 A kérdező kommentje:
Szerintem igen.
2018. nov. 29. 18:41
 18/23 anonim ***** válasza:

Bántani abban az időszakban nem akarják, normálisan gyászt kifejezni nem tud sok ember, akkor inkább egy köztes állapotot kialakítva viselkednek vele szemben: akár képmutatás, akár nem. Vagy jobb lenne, ha csak ellenne a gyászában, és mintha "mi sem történt volna" állapotot fenntartani?

Ki tudja mi a helyes...

2018. nov. 29. 22:00
 19/23 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell jobb embernek lenni. Elvárni meg még genyóbb dolog. Valakinek meghal az édesanyja, elképzelhetetlen veszteség, mások meg nézik, hogy "na, ettől legalább jobb ember lesz". Senkinek nem kell változni körülötte, csak annak, akit épp veszteség ért? Legyen rajta dupla teher?

Lehet, hogy téged a gyász jobb emberré tett, de annyira mégse, ha másokon is számonkérnéd ezt a változást.

2018. nov. 30. 11:32
 20/23 A kérdező kommentje:
Pedig ez törvényszerű.
2018. nov. 30. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!