Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan engedhetném el, hogy...

Hogyan engedhetném el, hogy kényszeresen menő akarok lenni?

Figyelt kérdés

Valamiért gyerekkorom óta bennem van. Én voltam az, aki már oviban is az apja cuccaival dicsekedett mindenkinek. Bennem van, hogy menőnek kell lennem, bizonyítanom kell másoknak. 2 évente cserélem jobbra az autómat, de már 1 év után elkezdek gondolkodni a cserén, hogy felvághassak a szomszédok előtt. Ha az egyik új autót vesz, nekem azonnal viszket a tenyerem, hogy elmenjek én is venni egyet. Minden pénzemet öltözködésre, autóra költöm! Erőmön felül! Eladósodva nem vagyok, mert nincs hitelem, inkább külföldön vállalok másodállást, hogy többet keressek! Nincs senkim, egyedül élek, de mégis azt hiszem, hogy bizonyítanom kell, meg kell mutatnom ki vagyok, mennyi pénzem van! Ahelyett hogy keresnék egy feleséget magamnak és a családommal utazgatásra, élményekre költeném a pénzem.

Ha levegőnek néz valaki, nem veszi jól a barátkozásomat, akkor veszek egy márkás új órát. Ha visszautasít egy nő, szintén új holmikat veszek, amit az illető orra alá dörgölök. Pl direkt arra járok ahol a csaj dolgozik, hogy meglássa milyen új luxus autóm van! Utána ha meglátott, többet nem érdekel, nem is keresem, csak az számít nekem hogy meglássa milyen menő vagyok.

Szerintem onnan alakult ez ki, hogy alapból dicsekedős vagyok, apám gazdag volt egy ideig, Porschéja volt például. Aztán lelépett egy nővel, így 14 éves koromtól, pont a középiskola kezdetére teljesen szegények lettünk, nagyanyámékhoz költöztünk, a nappaliban aludtunk, stb. A városban mindenki rólunk pletykált, lenéztek minket! A sok ember aki benyalt apámnak, nem fogadta többet a köszönésünket sem, kinevettek minket. Sokszor megaláztak, beszóltak. Volt hogy osztálytársam kaját hozott nekem a suliba, mert a szülei mondták hogy nehogy éhenhaljon az a csóró (azért ennyire nem volt baj, mindig volt mit enni-inni, volt áram, víz, villany, tető a fejünk felett)

Ki akarok gyógyulni ebből! Mit kéne tennem? Tudom, orvos! El is fogok menni, de szeretnék valami tanácsot kapni, hátha volt valaki ilyen helyzetben. Jó lenne ha el tudnám engedni ezt a menősködést, kivagyiságot! Képes vagyok most is azon aggódni, hogy megvegyem a legújabb, legdivatosabb kabátot, amit egy férfimodellen láttam. Azon jár az eszem, mekkorát fognak nézni a városban ha abban fognak meglátni, micsoda trendi nagymenő férfi leszek. De legbelül tudom hogy senkit nem érdekel, nem is veszik észre, de nekem akkor is jó érzés. A legjobb meg, amikor máson meglátom hogy irigyli az autómat vagy egy szép nő megnéz az autóm, cuccaim miatt.

2018. nov. 23. 11:14
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nekem az a bajom, hogy oké, évezzem az életet, de szerintem nem normális ha valaki (mint én) másoknak él. Minden lépésemet az motiválja, hogy másoknak menősködjek, bizonyítsak. Ahányszor meglátom a szomszéd faceliftes autóját, az enyémet gagyinak tartom (másfél éves) és már el is mentem az újat megnézni. De most erőt gyakorolok és nem fogom megvenni!

Vállalkozásom van, de mellette “turnusokban” kimegyek Németországba, pl 3 hónapra besegíteni az ottani cégeknek amíg az én szakmámban holtidő van, addig az egyik emberem viszi a boltot (bár nem nagyon van mit csinálni, szinte nincs is olyankor megbízásunk). Ezzel a “másodállással” keresek plusz pénzeket, ahelyett hogy otthon üldögélnék és beosztanám a pénzemet, pihennék, nyaralnék.

Nem akarok semmilyen pénügyi beszámolót kitenni ide vagy blogolni róla. Gagyi vagyok vagy nem. Ezt a “mátkás” dolgot nem értem, egyrészt egyáltalán nem vicces, másrészt pont az irigységet vélem felfedezni a márkás cuccok iránt. De hidd el, ha tényleg jobbak is minőségben, annyit nem érnek, hogy éjjel-nappal csak ezért élj. Pl egy igazán jó svájci órának van súlya, van kidolgozása, hallod ahogy finoman megy a szerkezet. Egy olcsó, design óránál ez nincs meg. Az se rossz, de hiányzik valami. Azért drága a drága! Voltam úgy hogy megtetszett egy olcsó óra, de azért nem vettem meg, mert tudtam hogy lenéznek majd miatta, hogy ilyet hordok. Nem tudok majd villantani.

2018. nov. 23. 13:21
 12/17 anonim ***** válasza:
Nyaralj többet, dolgozz kevesebbet.
2018. nov. 23. 13:28
 13/17 User-Agent ***** válasza:
0%

Mondom én, hogy ez valami vagyon beszámoló. :DDD

"Nekem az a bajom, hogy oké, évezzem az életet, de szerintem nem normális ha valaki (mint én) másoknak él."

Méghogy másoknak, magadnak élsz, mert nárciszta vagy, másrészt kényszer beteg. 😁

"Minden lépésemet az motiválja, hogy másoknak menősködjek, bizonyítsak."

De minek??? Érdekel valakit a menőséged??? Csak azt gondolják rólad, hogy felszínes vagy, ami ugyebár sugárzik belőled? Én személy szerint azt gondolom, hogy valami szegény csóka megjátssza a gazdagságot? Másfelől lehet valaki milliomos, miközben sugárzik belőle a szegénység, pl. A te esetedben lelki szegénységről beszélhetünk. Mátkás cuccokkal pótolja a szívében tátongó űrt.

"Ahányszor meglátom a szomszéd faceliftes autóját, az enyémet gagyinak tartom (másfél éves) és már el is mentem az újat megnézni."

No comment! 😥

"De most erőt gyakorolok és nem fogom megvenni!"

Ez már valami. Meg fogsz gyógyulni! 😁

"Vállalkozásom van, de mellette “turnusokban” kimegyek Németországba"

Most akkor éves beszámolót írsz? Mit érdekel engem???

"Ezzel a “másodállással” keresek plusz pénzeket, ahelyett hogy otthon üldögélnék és beosztanám a pénzemet, pihennék, nyaralnék."

Komolyan mondom, nem rosszindulatból. Menj el pszichológushoz. Ahányszor már elhangzott a pénz és annyi 20 ezresem lenne, mostanra milliomos lennék.

"Nem akarok semmilyen pénügyi beszámolót kitenni ide vagy blogolni róla."

De mégis valahogy összejött?

"Ezt a “mátkás” dolgot nem értem, egyrészt egyáltalán nem vicces, másrészt pont az irigységet vélem felfedezni a márkás cuccok iránt."

Ne is aggódj miatta, ez csak egy szegényes poént volt, a hozzád hasonló álgazdagok, akik márkás bögréből isszák a kakaót nem érthetik. Végül pedig nincs bennem irigység. Mit irigyeljek? Éppen ellenkezőleg. 😏 Sosem irigyeltem azokat, akiknek mentális gondjaik vannak, ha tehetném segíteném őket... Épp ezért adományozok adóm 01%-ból. 😋

2018. nov. 23. 14:04
 14/17 anonim ***** válasza:

Peld 14:24

"A bolcseknek ekessegok az o gazdagsaguk;a tudatlanok bolondsaga pedig csak bolondsag."

(Mivel felismerted ezt magadban es valtoztatni akarsz,bolcs vagy 😊)

2018. nov. 23. 14:33
 15/17 anonim ***** válasza:

Alapíts családot. Az aztán viszi a pénzt. 😄

Keress életcélt. Írásod alapján csak tengődsz.

Jótékonykodj. Csinálj alapítványt. Menj el Afrikába.

Foglald le magad. Új autó helyett utazz és láss világot.

Kösd le a pénzed.

Sok mindent lehet csinálni, főleg ha van rá keret.

2018. nov. 23. 14:43
 16/17 anonim ***** válasza:

Én azt érzem, hogy csak kompenzálsz. Neked nem új autó, márkás óra meg kabát kell, hanem elismerés. Valaki aki megbecsül.

Azt érzem, hogy nem élvezed azokat a tárgyakat amiket magadnak vásárolsz. Mert nem a tárgyak birtoklása tesz boldoggá, hanem az, hogy az adott tárggyal másokban irigységet kelthetsz. Megmutathatod, hogy Te több vagy náluk.

Szerintem azt tedd magadban helyre, hogy az emberek nagy része nem fog ettől egy kicsit sem többre tartani. Sőt. Azt érzik, hogy azért van szükséged a drága dolgokra, mert Te magad üres vagy, és csak a tárgyaiddal tudsz kitűnni.

Keress magadnak valakit aki téged szeret, nem a tárgyaid. Tőle akkor is kapsz elismerést, megbecsülést ha semmid sincs.

2018. nov. 23. 15:34
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem is ez kompenzálás.Ismerek én is hasonló embereket.Valójában a lelkük mélyén kevesebbnek érzik magukat az embereknél, vagy többre vágynának: pozícióra, végzettségre, stb.De mivel ez nincs meg, ezért ilyen látszat dolgokkal akarja megmutatni, ő is ér annyit.

Jó hogy felismerted, ez így nem jó.Ez már az első lépés.Keresned kellene egy olyan területet, ahol megmutathatod, jó vagy, érsz annyit mint mások.Akkor nem kellene kompenzálnod.

De lehet ez öröklött dolog is.

Menj el pszichológushoz, ő talán többet segíthet.

2018. nov. 28. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!