Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Gyüjteni szeretnék egy hajlékt...

Gyüjteni szeretnék egy hajléktalan számára, hogyan tehetném meg?

Figyelt kérdés
1 lakásra valót szeretnék neki.Hallotunk már ilyenről ugyebár.Nemrégen Ausztráliába volt 1 ilyen.
2018. nov. 19. 16:33
 1/9 anonim ***** válasza:
53%

Inkább nekem gyűjts, kérdező!

A hajléktalan menjen disznókat gondozni tanyára:

[link]

Adnak ingyen szállást!

2018. nov. 19. 17:01
 2/9 anonim ***** válasza:
Jaja, egy hajléktalannak. Mi csak küldjünk jóóóó sokat, te meg istenbizony odaadod majd egy hajléktalannak. Hát persze, én is küldöm a havi fizetésem, mi a számlaszámod? 😃
2018. nov. 19. 17:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Vállalj másodállást,és amit ott keresel tedd félre neki,aztán majd lesz valami 2080-ra.
2018. nov. 19. 17:49
 4/9 anonim ***** válasza:
58%
Nekem is gyűjthetne valaki,mert hiába dolgozok, nem tudom mikorra lesz saját lakásom. :(
2018. nov. 19. 17:59
 5/9 anonim ***** válasza:
Inkább fogd meg azt a csövit, fürdesd le, vegyél neki valami tiszta ruhát és fizess ki neki egy havi lakbért valami olcsó albiba. Ez össz-vissz kerülne vidékem max 60-ba, pesten 90-be, aztán onnan már el tud indulni ha akar. Így ha a hajléktalan visszatér a csövi életmódhoz, csak max egy százast vesztessz, nem pedig egy házra való pénzt.
2018. nov. 19. 18:09
 6/9 anonim ***** válasza:
50%

A hajléktalanoknak,az éhezőknek,vagy az egyéb (bármire)rászorultaknak nem az adakozás a megoldás!

Segíteni csak egy "elindítással" lehet nekik,egy munkahellyel,munkalehetőséggel,illetve egy kisebb albérlet kezdő finanszírozásával,és némi tiszta ruhával,meg alapvető felszerelésekkel,dolgokkal.

Eztán ha nem tud,vagy nem akar boldogulni,akkor az ajándéklakást sem becsülné meg.

Ez olyan kb.,mint amikor van egy kép síró gyerekekről,és mindig az épp kormányzó miniszterelnök nevével van odaírva a képre(jelenesetben Fidesz),hogy Viktor bácsi éhesek vagyunk,adj enni.

Hiába adnánk nekik enni,pár óra múlva megint éhesek lennének,és lehetne etetni őket a végtelenségig.A megoldás,hogy a szülőknek kell segíteni munkalehetőségben,hogy az éhező gyerekeiket el tudják látni.

2018. nov. 19. 18:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Lakásra valót? Ne vicceljünk már. Hány ember lakik albérletben?

"Hallotunk már ilyenről ugyebár"

Akkor mesélek egy másik történetet.

Az illető utcára került. (Önhibáján kivül, de nem is ez a lényeg.)

Az első dolga volt felkeresni egy hajléktalan szállót, hogy legalább aludni tudjon. Másnap nappali melegedőbe ment, ahol segitséget kért álláskeresésben. Ezt tette pár napig, amikor kapott egy munkalehetőséget amit el is fogadott. A főnök tudta, hogy mi a helyzet és nem itélte el. Még ha csak átmenetileg is, de volt egy kis pénze. Sajnos a "kollégák" fúrták ki.

De ekkor sem adta fel. Ismét az álláskeresési újságokat böngészte és talált az ország másik felében "gyári munka szállással" hirdetést. Ott senki nem kérdezte, hogy ki vagy és honnan jött. 4 évet dolgozott probléma nélkül. Aztán őt is elérte a leépités és persze az albérletből is mennie kellett, amit a cég adott (nem ingyen).

Ekkor sem adta fel, nem került az utcára. A spórolt pénzén elhúzott az országból és azóta is fix munkahelyen dolgozik, nem minimálbérért és hosszútávú albérlete van már lassan 8 éve.

Sose gondolt a koldulásra és az utcán alvásra.

Ez nem egy kitalált történet. A főszereplője én vagyok.

Ha valaki ki akar törni, akkor ki tud.

2018. nov. 19. 22:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Respect utolsó.

Én is így indultam neki az életnek. 18 évesen elmentem szállásos munkára. Talán mésg kollégák is voltunk. ( Flextronix Zalaegerszeg. ) Ott tettem félre és mikor onnan menni kelett, kimentem Angliába. Most szabin itthon vagyok, erre a 2 hétre kivettem egy szobát. 4 éve kint dolgozok már. Vehetnék egy lakást itthon, de minek.

Lehetetlen nincs. Csak tehetetlen.

2019. jan. 14. 20:08
 9/9 Hasty ***** válasza:
Ha valaki már hosszú távon el hajléktalanként az bizony jó okkal teszi. Aki egy kicsit is igényesebb elmegy hajlektalanszallora és onnan a szociális gondozóktol segítséget ker! De vannak erre kijelölt "leálló sávok is" amik igazából szenvedély betegeknek van fenntartva de alig találni ott olyan szenvedely beteget akinek van lakasa... Szóval...jó lenne tudni H azért a hivatalos ügyeit hajlandó intézni? Bejar e a szallora aludni. Be Tudja e tartani ezeket az alapvető szabályokat; este 10 re bent k ll lenni. Stb stb. Mert ha egy személyiség zavaros alkoholistat akarsz kihúzni a szarbol akkor nem akarlak kiabranditani....inkább foglald le magad azon ismerősök segitesevel akiket tutira ismersz és tudod H jóra fordítják.....de te tudod. ... Amúgy meg fogalmam sincs H kell magán alapon gyujtest rendezni. Csinálj egy szamlaszamot. És csinálj a hirdetesbe egy videót az illetőről. Mutasd be az életkörülményeit stb stb. És biztos lesz valaki aki vakon is fogja utalni a zsetont. De ebben a világban sok a szkeptikus. Nem tudom H valóban hivatalos úton H lehet ezt intézni
2019. jan. 18. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!