Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha a megbocsátás az egyik...

Ha a megbocsátás az egyik legszebb dolog, miért nem hajlandóak rá olyan sokan?

Figyelt kérdés
2018. nov. 17. 15:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
86%
Hol volt az istened amikor gyerekként halálfélelmem volt az apám miatt? Ja... Sehol...
2018. nov. 17. 19:08
 12/15 anonim ***** válasza:
83%
Nem mindenki szerint az a legszebb dolog, és van, aki szerint csak eddig, amíg nem vele történik meg olyasmi, amit meg kellene bocsátani, csak osztja az észt. Amúgy én bocsátottam már meg valósan másnak, de nem tartottam magát a gesztust és a folyamatot sem szépnek.
2018. nov. 17. 20:18
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a megbocsátás azt jelenti, hogy nem mérgezem magam a haraggal, de nem hagyom magam újra átverni, kihasználni, bántani... Szóval akivel egyszer ilyen problémám volt, azon rajta tartom a szemem, és tartom vele a távolságot. Nehéz egy elvesztett bizalmat újraépíteni. A megbocsátás nekem nem jelenti azt, hogy semmissé válik a rossz, amit velem tett.
2018. nov. 17. 22:11
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Először is mert sokan nem értik a lényegét, másrészt meg sokszor nem könnyű dolog.
2018. nov. 18. 05:14
 15/15 anonim ***** válasza:
91%

Lehet, hogy megbocsátani szép dolog, de ez önmagában nem elég ok arra, hogy meg is tegyük. A versenyló is szép, mégis kevés embert ismerek, akinek van.

Miért nem hajlandóak rá az emberek? Nézz körül, hányan élik úgy az életüket, hogy azt egy régi-régi trauma határozza meg, akörül forog a gondolatuk és nap mint nap felemlegetik, dramatizálják. Amíg magán a traumán nem tudnak tudnak/akarnak/képesek túllépni, és azt a helyén kezelni, akkor a trauma elkövetőjét hogyan tudnák az elengedni mentálisan? Igaz ugyan, hogy a magukkal cipelt fájdalom/bizalmatlanság/keserűség elzár előlük egy csomó pozitív történést, de könnyebb számukra ezt a terhet vonszolni, mint megváltozni.

Tudod, szabadnak és szeretettelinek lenni egyesek számára elképzelhetetlen és rémísztő és sajnos kivitelezhetetlen is. De bocsásd meg nekik, és ne legyenek irreális elvárásaid velük szemben. Mindenkinek jobb úgy.

2018. nov. 18. 06:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!