Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért pózolnak úgy egyesük a...

Miért pózolnak úgy egyesük a szakdolgozatukkal, mintha az már maga a diploma lenne?

Figyelt kérdés
Sokan meg gratulálnak is nekik, pedig azt még meg kell védeni és a legtöbb esetben ott van még az államvizsga is.

2018. nov. 14. 15:05
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy irigy vagyok, igen, mert nekem még nincs. De leginkább az bosszant, hogy olyan érzésem lesz ettől, mintha becsapnák az ismerőseiket, akik nem értenek hozzá, hogy akkor ő most már egyetemet/főiskolát végzett ember, pedig még nagyon nem. Nekem volt olyan beadandóm, ami nagyobb munka volt, mint egyeseknek a szakdolgozat (volt, akinek elolvastam meg be is segítettem...). Akkor azzal is fényképezkedhettem volna? Érdekelt volna bárkit? Jól esett volna bárkinek vagy csak magamnak is irigyeket szereztem volna? Az jó?

Igaz, hogy valakik a vizsgáikat is kiírták. Bár leginkább csak az 1. 1-2 félévben.

Igaz, hogy a legtöbb egyéb dolgot is feleslegesnek és idegesítőnek tartom facebookon. Inkább csak chat funkciót szeretem meg a csoportokat. Csak ez az 1. dolog különösen is érhetetlen és részben ennél fogva irritáló volt számomra.

2018. nov. 14. 19:35
 12/13 Metionin ***** válasza:
Büszkék rá. Van akinek ez ilyen fészbúk dolog. Én kifejezetten nem rakom ki az ilyesmiket de nem zavar ha más kirakja, hadd örüljön neki. Pl. van ismerősöm aki minden konferenciát kirak amin előad, minden oklevelet amit megkapott, aztán egyszer rákérdezett hogy én ezeket miért nem rakom ki, hiszen az események 90%-ában én is előadtam vagy én is megkaptam azt az ösztöndíjat. De nekem a fészbúk nem erről szól, az egy nem hivatalos cucc, senkit sem izgatnak a teljesítményeim és rokonaim sincsenek ott akiknek így adnám a tudtukra hogy hogy haladok a dolgaimmal. Ezek ki vannak rakva a munkahelyi adatlapomnál, akit szakmailag érdekel, az megnézi ott. Igazából a fészemről alig lehet begyűjteni rólam személyes dolgokat, tele van macskákkal meg hasonló hülyeségekkel.
2018. nov. 14. 21:33
 13/13 anonim ***** válasza:
Egyébként azt még elfelejtettem írni hogy az egész facebokk egy pózolás... hiszen miről szól az az oldal? A látszódásról. Az ember látszódjon valamilyennek, pl népszerűnek, okosnak, viccesnek,gazdagnak. Legyen sok képe a haverjaival, legyen sok képe nyaralásról,kocsijáról,stb... adja elő hogy ő mennyire állatbarát,mennyire együttérző és jóságos, sorolhatnám.. de ezen nincs is mit csodálkozni,hiszen úgy egyébként is ez a képmutatás a mai fenejó liberális korszellem... ami mentes a szerénységtől, becsülettől, mértékletességtől, őszinteségtől és bármilyen igazi mély tartalomtól, nem mutat fel igazi teljesítményt. Ennek a felületes korszellemnek a királya pedig a cukorhegyi Márk. Az ő rabszolgái pedig a facebookozók. (És igen nem túlzás a rabszolga kifejezés... mert ki lehetne jobban szolga mint aki azt hiszi hogy szabad miközben a lelkével fizet...)
2018. nov. 15. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!