Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem tudok kommunikálni...

Miért nem tudok kommunikálni másokkal?

Figyelt kérdés

Világéletemben csendes lány voltam, kellett mellém egy dominánsabb, beszédesebb fél, aki hozta a témákat és aki mellett kibontakozhattam. Sajnos szinte minden esetben problémát okoz az, hogy nem tudom, mit mondjak, mit kérdezzek és ez nagyon megnehezíti a kapcsolatok kialakítását, nem említve a fenntartásukat... Másrészt sokszor annyira unalmasnak és/vagy erőltetettnek érzem a diskurzust, hogy nincs is kedvem folytatni, nem érdekel. Magamtól viszont nem tudok mit mondani, így megint csak ide lyukadunk ki és vagy próbálok mégis jópofizni, vagy beáll a kínos csönd. Emiatt el szokott jönni az a pont, amikor legszívesebbben menekülnék a szituációból és haza mennék kuksolni a szobámba, mert ez nekem sok és úgy érzem, nem én vagyok. Idegesít, hogy szeretnék igaz barátokat, párt, építő jellegű emberi kapcsolatokat, de a defektjeim és a depresszív hajlamom, lelki bajaim miatt ez lehetetlennek látszik. Nem tudok élni, jól érezni magam a bőrömben, önfeledten beszélgetni másokkal és úgy érzem, ez egy ördögi kör. Van kiút ebből?

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett, igyekeztem rövidre fogni, de annyi minden van bennem és olyan összetettnek látom ezt az egészet, így sikerült csak összefoglalnom.

Köszönöm annak, aki elolvassa és válaszol!

23/L

2018. nov. 4. 14:27
 1/2 anonim ***** válasza:

Szóban talán nem, de írásban, ahogy olvasom nagyon is megy a kommunikáció. Nem vagy egyedül, egyszerűen ilyenek vagyunk, felesleges mögé gondolni dolgokat.

Olyan emberek társaságát keresd, akikkel néma csöndben is lehet lenni. Ha nagyon akarsz beszélgetni, akkor valami tevékenység közben próbáld, pl. közös (video)játék közben.

2018. nov. 4. 14:39
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik legfontosabb dolog a jó kommunikációhoz: az önbizalom. Ha az ember fel meri vállalni az érzéseit, vagy felszìnre tudja hozni, hogy mi az, ami zavarja egy adott helyzettel, dologgal kapcsolatban, akkor annak az lesz az eredménye, hogy hamar megoldódik, emellett jobban megértetti magát az emberekkel.

A másik fontos dolog a jó diskuráláshoz: az empátia. Csak úgy tudunk valakit megèrteni, ha a helyzetébe képzeljük magunkat.

2018. nov. 4. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!