Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok arról, hogy "ha...

Mit gondoltok arról, hogy "ha valaki alaptalanul piszkál téged és te védekezni kezdesz, az csak a te hibád, hogy hagytad magad? "?

Figyelt kérdés
Egy megbeszélésen fejtette ki ezt nekünk a főnök, kicsit meglepődtem.
2018. nov. 3. 11:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem túl értelmes a mondat. Most ezzel arra gondol hogy ha hagyod magad akkor megérdemled vagy arra hogy ha valaki piszkál az nem a te hibád de azért még kéne védened magad mert az a baj hogy te meg nem védekezel?
2018. nov. 3. 11:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Mire is vagy kíváncsi?
2018. nov. 3. 11:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, rosszul értelmezem az idézett mondatot, de nekem úgy jön le, mintha a védekezés=hagyod magad.

Most ez értelmetlen, miért hagynád magad, ha védekezel?

2018. nov. 3. 11:59
 4/7 anonim ***** válasza:
58%

“Lehet, rosszul értelmezem az idézett mondatot, de nekem úgy jön le, mintha a védekezés=hagyod magad.

Most ez értelmetlen, miért hagynád magad, ha védekezel?”

Mert hagytad magad provokálni, belementél egy értelmetlen vitába, amit a másik teremtett. Ha valaki rákezd, azt két okos szóval lecsitítod és utána ignorálod, ez az elvárt viselkedés egy munkahelyen. Aztán lehet jelezni a főnöknek, hogy XY kötekedős típus, többeket igyekszik feltartani.

2018. nov. 3. 12:53
 5/7 anonim ***** válasza:
90%
Ja, hogyne, az ő hibája, ha provokálják. A főnök egyszerűen gyengekezű, tehetetlen a szituációval szemben. Nem tud mit kezdeni a bullyval. Mikor fog már ez a társadalom megérni arra, hogy ne hunyjon szemet az agresszor viselkedéssel szemben?
2018. nov. 3. 14:28
 6/7 anonim ***** válasza:

És helyette milyen alternatív megoldást javasolt a főnök?

Mert lehet,hogy csak így akarja az alkalmazottakra tolni a felelősséget.

2018. nov. 4. 14:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem történt konkrét "bully", csak általános előadást tartott. Engem ez azért lepett meg, mert furcsa számomra, ha egy vezető azt mondja "te hibád, ha piszkálnak és hagyod". Szerintem le kell állítania főnökként a piszkálót, ha ilyen történik.
2018. nov. 4. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!