Sok ember miért tartja az allergiát, illetve a laktóz, glükóz érzékenységet "úri huncutságnak", flancnak vagy hasonlónak?
Főleg az idősebb korosztályra jellemző ez, szerintük ez "kényesség", meg a fiatalok nem tudják mit kezdjenek magukkal és kitalálnak mindenfélét....stb
Nekem súlyos légzőszervi allergiám van, pollenek, állatok, fű....minden.
Ha nem szednék gyógyszert rá, akkor egy kutyát nem tudnék megsimogatni anélkül,hogy kitüsszenteném a tüdőmet.
A gyógyszer jól tompítja a tüneteket, de teljesen nem mulasztja el, állatok esetén igen, de növények esetén nem.Egy irodaházban dolgozom, aminek van saját parkja,kertészek gyakran nyírják a füvet.Akkor én egyből becsukom az ablakot, mert érzem,hogy irritálja a nyálkahártyámat.
A fűnyírás miatt, régebben a szüleim meg is kapták,hogy micsoda "semmirevaló" fiúk van,hogy nem nyír füvet.Hiába magyarázták,hogy nem lustaságról van szó, hanem betegségről.
De, ugyanezeknek az embereknek hasonló véleménye van a különböző ételek intoleranciájáról is.
Nyilván ők még nem estek át ilyesmin,meg hát persze tökéletesek is.Az,hogy a szomszéd,munkatárs,akárki kívülálló jobban ért más családi életéhez mint a sajátjához,hát az ilyentől mégis mit lehet várni...
Ez amúgy olyan,mint a pánikroham.Aki soha nem élt még át ilyet,az könnyen azt hiheti,hogy csak hisztizik a másik,szimulál,meg nincs is ilyen tünet,csak kitalálták a pszichiáterek.Azt a "szimulációt" amit én átéltem,annak felét nem kívánom senkinek.
Magad mondtad meg a választa: kényeskedésnek gondolják, mert ők nem járnak a te cipődben.
Pedig egy asztmás roham marha xar tud lenni. A magyar emberek nem túl empatikusok, sajnos az érzelmi intelligenciánk egy hintalóéval egyenlő.
A laktóz- meg glükózosmentes cuccokat sajna sokan tényleg csak divatból követik. És elég drágák ezek a cuccok, ezért aki divatból követi, annak biztos van pénze, ha meg tudja fizetni.
Az idősek között alig találsz olyat, aki allergiás lenne. Ennek az az oka, hogy régen egy családban 8-10 újszülöttből a felnőtt kort csak 3-4 érte el. Akkoriban nem volt mindenre gyógyszer, nem voltak védőoltások, stb. Ha a gyerek gyengébb fizikumú volt, akár egy megfázás is elvihette.
Gondolj bele, hogy te megérted volna-e a felnőtt kort, ha a 40-es évek Magyarországára születsz. Én valószínűleg nem.
1. Mert az idősebb korosztályban kevesebb az allergiás, nem feltétlenül tudják elképzelni vagy átélni, hogy mit érez egy allergiás, mikor mellette nyírják a füvet (bár szerintem ma ez inkább a nagyon idős korosztályra vonatkozik, nekem a hetvenes nagymamám és az ötvenes szüleim is is allergiások).
2. Sok egészséges ember tényleg csak úri huncutságból eszik/iszik glutén- vagy laktózmentes ételeket/italokat, mert azt olvasták a Kiskegyedben, mindenegybenblogon vagy valami hasonló dietetikai szaklapban, hogy a glutén vagy a laktóz mérgező és rákot okoz. Ugyanez vonatkozik a mentális betegségekre is: majdnem minden tini self-diagnosed "depis" és "szociális fóbiás", mert nem értenek szót a szociopata hülyegyerek osztálytársaikkal vagy mert 15 évesen szakított velük életük szerelme, esetleg mert az anyjuk nem vett nekik iphone-t. Emiatt sokan a valódi, orvos által diagnosztizált és kezelt mentális betegeket is csak hisztisnek hiszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!