Meddig "fiatal" valaki? Szerinted hány éves korig lehet meghúzni a határt?
Én úgy gondolom, hogy a "krisztusi kor", ami 30-33 körül van.
Szerintetek?
Többféle szempontból lehet megközelíteni ezt a kérdést.
Ha az átlag társadalmi tényezőket nézed,akkor elvileg 18-39 közötti korosztály a fiatal,40-59 között középkorú,60 felett idős.
Vannak,ahol kicsit ezt már kitolták,főleg nyugaton,inkább olyan 45-65 között van a középkorúság,ahogy nő az átlagéletkor.
Ha a húspiacot nézed,már 30 évesen is "öreg" valaki.
Az egzisztenciális határt olyan 35 körül szokták meghúzni.Ha addig nem lesz belőled semmi,akkor már "így jártál".
Az viszont mindenképpen látszik,hogy kitolódnak a határon.
Nézz meg akárcsak külsőre egy ma 33 éves,mondjuk egy 50 évvel ezelőtti 33 éves,mai szemmel olyan 40-nek nézett ki.
Na,meg ott van a biológiai kor.Ha egészségesen élsz,lassabban öregszel.
amíg annak érzi magát az ember!
nem klissé, tényleg így van...
Kedves huszonévesek, akik a Harry Potter-könyveken és -filmeken nőttetek fel, MILYEN ÉRZÉS ÖREGNEK LENNI?
Sajnos én is 30 lettem:)
A Harry Potter filmet,az első részt én is moziban láttam,és tök fura,hogy akkor annyi idős voltam,mint a szereplők:)
Első voltam.
40 alatt fiatal.
A gyerekeknek meg mindenki oreg ;D
40tol kozepkoru.
Amugy meg tipus kerdese is. Ismerek olyan 40 eves pasit akit iszonyat fiatalos. A vele egykoruak tobbnyire mind venpapaknak neznek ki. A felfogasa is az, soha nem volt beteg (!), meg megfazni se szokott. Lehet ez a titka ;D
Téged meg csúnya bácsinak hívnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!