Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van it más is aki úgy gondolja...

Van it más is aki úgy gondolja, hogy a hazugságok szinte mindig vagy mindig károsak hosszú távon, akkor is, ha kegyes hazugságok?

Figyelt kérdés

2018. okt. 21. 16:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

"Hogy okoz neked kárt ha azt hazudod valakinek pl., hogy jól néz ki, vagy jó a ruhája? Soha nem fog kiderülni, hogy máshogy gondolod."

"Miért, mert azt mondom a férjem kollegájának, hogy "de szép a lányod, igazán kivirult így 18 éves korára". (Közben elég csúnyácska, nekem legalábbis, női szemmel nézve.)"

Igen, ezek alapján csak majdnem mindig rossz a hazugság, nem mindig.

2018. okt. 21. 22:52
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Hazugság nélkül nincs állásinterjú sem.
2018. okt. 22. 12:30
 13/14 anonim ***** válasza:
50%

aki hazudozik, teljesen mindegy, milyen indokkal teszi, nem mond igazat

gond akkor lesz, amikor hazugságra próbál alapozni valamit, ami idővel össze is omlik

a hazugok jellemzően medúza gerincű jellemtelen csökevények

lehet engem is lepontozni a kényszeres hazudozóknak, szeretem látni ha igazam van, beismerni úgyse fogják még saját maguknak se, mert az ugye derogál...

2019. aug. 17. 02:34
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem mond igazat, vagy valótlant állít nem ugyan az, mint hogy valaki szándékosan, teljes tudatában állít valótlant.

A hallgatásban benne van az igazság ki nem mondása. Valaki kérdez egy kínos dolgot. Én nem válaszolok, akkor nem hazudok, de nem mondok igazat.

Ha én rosszul tudok valamit. Meg vagyok győződve, hogy az úgy van. (biosz tanár azt tanította, hogy a zöldség lúgos, a gyümölcs savas - ez nem igaz, de egy ideig elhittem, hogy az) Akkor én nem hazudok, hanem valótlant állítok.

Ha valakinek azt állítom, amiről tudom, hogy nem igaz, hogy az mégis igaz, akkor hazudok. Ez manipuláció.

2019. aug. 17. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!