Lehet hogy az osztálytársamnak valamilyen személyiségi zavara van? (Többi lenn)
Mindig is nehezebben barátkozott, de ezt nem úgy kell érteni, hogy az a fajta volt, aki könyvet olvasott, vagy telefonozott egyedül, hanem aki akart barátkozni, és mindig ott akart lenni a társaságban, csak valahogy sosem sikerült "népszerűségre" szert tennie.
Nagyon rosszul kontrollálja az érzelmeit, ami agresszióval társult, tehát például amikor felidegesítik (ez általában több ember, és részükről poén, csak ő nem úgy értelmezi), előjöhetnek nála ilyen dührohamok, ami megnyilvánult már abban, hogy a földhöz vágta a táskáját többször is, de volt már hogy nekiugrott valakinek.
Alapvetően érzékeny, tehát magára tudja venni a dolgokat, de érzelmi intelligenciája viszont nagyon kevés van, tehát például empátiát nagyon ritkán tanúsít, és nem látja át az olyan dolgokat, hogyha pl. ezt és ezt csinálná, akkor az ennek és ennek az embernek esne rosszul (vagy átlátja de nagyon minimálisan).
Az nem tudom számít-e, de akiben megbízik, annak már panaszkodott arról, hogy sokszor van veszekedés a családjában, (kívülről abszolút normális családnak néz ki, jó anyagi körülményekkel).
Azért kérdezem, hogy mi lehet vele, mert segíteni (és megérteni) szeretnék neki, de én ezt nem látom át egymagam.
A válaszokat előre is köszönöm.
Én nem hinném, hogy személyiségzavara van, inkább én ezt a nevelés, szülői válaszkészség, törőés és annak a légkörnek az eredményeként gondolom, amiben felnőtt, amiben most él. Ha tényleg vannak viták a családban, az rengeteg feszültséget okozhat benne, ami agresszióban nyilvánul meg. Az érzelmi intelligencia alacsony szintje is inkább arra vezethető vissza, ahogyan a szülei foglalkoztak/nem foglalkoztak vele kisgyermekkorában.
Ez persze csak feltételezés, de lehetséges.
Ha szeretnél vele megértő lenni, és segíteni neki, akkor próbálj meg vele kedvesen beszélgetni, azt éreztetve, hogy elfogadod, és hátha jobban megismered, és esetleg kiderül, mi állhat ennek a viselkedésnek a hátterében.
Köszönöm a válaszokat! Tényleg nagyon hasznosak voltak.
Az igazság az, hogy ő engem az egyik legjobb barátjának tart, és ezt az otthoni dolgot nekem mondta el. De természetesen én ezt nem adtam tovább, csak itt nevek nélkül.
Ami azt illeti sokszor meghallgattam már, egy kisebb baráti társaságban vagyunk, ahol ha ő összeveszik a többiekkel akkor velem beszéli meg. Csak már sokadjára volt olyan pl. Hogy nem gondolt bele abba, hogy egy-egy ilyen dührohamkor miket mond, és azzal kit bánt meg. És én is úgy gondolom, hogy később ebből még nagyobb problémái is lehetnek. Mondjuk annyi pozitívum van, amit kifejeltettem, hogy ezek nem mindennapos dolgok, hanem mondjuk havi egyszer van ilyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!