Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem mondja el a főnök,...

Miért nem mondja el a főnök, hogy mennyit fogok keresni?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, hogy hamarosan elkezdek dolgozni egy magokkal foglalkozó cégnél, mint betanított munkás (eredetileg amerikai cég, Monsanto, Seminis vagy mi a neve), voltam már próbamunkán is meg minden, már csak a konkrét döntésre várunk (mindkét oldalról) még pár napot, ami azonban furcsa, hogy a főnök, a telephely vezetője, még mindig nem mondott órabért/fizetést. Viszont többször hangoztatta, hogy maradjon már majd meg családon belül az összeg, meg hogy a kocsmában ne mesélgessük pár mindenkinek, hogy mennyit kapunk itt.

Mivel ez az első munkahelyem, ezért kérdezem, hogy általában akkor mondják ezt, ha annyira kevés vagy ha annyira sok? Annyit még mondott, hogy minimálbérnél azért többet adnak... Más típusú gyárakban is voltam szétnézni, mindenhol konkrétan forintra pontosan megmondták a lehetséges fizetéseket, nem értem, hogy itt mire fel ez a bizalmatlanság? Mármint, ha olyan sok, akkor nem inkább büszkélkednie kellene vele a cégnek? Ha olyan kevés, akkor meg nem tökmindegy?

2018. okt. 11. 18:25
 1/6 A kérdező kommentje:
ne mesélgessük már*
2018. okt. 11. 18:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Valami nem világos. Már voltál náluk melón, tehát valami szerződésnek lennie kell. Ha már felvettek, akkor a szerződésben benne kell lennie a fizetésnek. Ha még nem vettek fel, de írod, hogy voltál már itt próbamelón, akkor kb. szorozd fel arányosan, amit kaptál érte, és annyit.
2018. okt. 11. 18:31
 3/6 anonim ***** válasza:
Tapasztalatból mondom, hogy tartaléknak keress már most egy másik munkát, ezen pedig holnap kérdezd meg, hogy milyen fizetésre számíthatsz, udvariasan. Igen, a gyárakban azért dolgoznak sokan, mert pontosan kapják a fizetést. Ha van valami kis szakmád még, az is jó, pl: masszázs, fodrász, asztalos
2018. okt. 11. 18:34
 4/6 A kérdező kommentje:

A próbamunka ingyen volt, szerződés nélkül, mindössze 2 óra volt, kipróbálni, hogy egyáltalán tetszen-e/bírnám-e azt a munkát.

Mivel gimibe jártam, ezért nincs szakmám, most OKJ-s képzést csinálok.

2018. okt. 11. 18:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát akkor két lehetőséged van:

- dolgozol továbbra is ingyen, szerződés nélkül, hiszen már mutattad, hogy semmi gondod nincs ezzel,

- felnyomod az illetőt a NAV-nál, mert szerződés és fizetés nélkül dolgoztatni illegális (meglepően sokan nem tudják ezt, de álljatok már ki a jogaitokért, emberek, mert az ilyen tévhitek miatt használnak ki titeket az aljas munkaadók, és az ilyen munkaadók miatt hiszi a nép, hogy minden vállalkozó gazember.) Jó lenne, ha a tananyagban alapvető jogi ismeretek lennének hittan meg egyéb ilyenek helyett.

Szerződés nélkül egy percet nem dolgozunk. Ezt a céget meg hagyd ott, mert görények lesznek a továbbiakban is, és jelenleg úgy látják, hogy veled ezt meg lehet csinálni.

2018. okt. 11. 19:21
 6/6 anonim ***** válasza:
51%

Előttem lévő jól mondja a dolgokat! Az én tapasztalatom az, hogy amikor nekem nem akarták megmondani a várható fizetést az azért volt, mert egyszerűen ők sem tudták. Lehet, hogy még nincs eldöntve, vagy bonyolultabb kiszámolni, pl. függ a műszaktól, a munka típusától és esetleges a túlóráktól.

A másik helyen egy intervallumot nyögtek be, aztán amikor 2 hónapig az alsó határát súrolta a fizum, akkor rákérdeztem. Erre ők annyit mondtak, hogy ez a legkevesebb, de lesz még több is! Ezért őket ott is hagytam.

Régen én is voltam próbaNAPon! Mert akkor még azt gondoltam, hogy ez a normális, meg nekem az a munkahely annyira kell. Most már én is rögtön feljelentenék minden ilyen vállalkozást!

A szerződés nélküli munkavállalásról még annyit mondanék el, hogy az nem biztos, hogy csak a munkaadónak jó! Tegyük fel, hogy tönkreteszel vagy éppen elviszel valamit. Akkor például nem tud feljelenteni, mert te ott sem voltál!

Én is így raktam el egyszer egy kevéske pénzt a főnökömtől. Aztán másnap már nem mentem be. És láss csodát, azóta sem keresett! :)

2018. okt. 11. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!