Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sose lesz vége ennek?

Sose lesz vége ennek?

Figyelt kérdés
Gyerekkoromba meglettem verve mikor felmertem szólalni vagy csak rossz voltam.Tini koromtól ezért nagyon meghúzódó lettem mert mindig attól félek hogyha valakivel összevesznék ,vagy csak megmondanám amit gondolok megvernek.Nő vagy férfi mindegy de félek tudat alatt,a támadástól.Féltem az osztályomban,a boltban,féltem itt,féltem ott.Meztelen voltam mikor elvertek a szíjjal,nem a szüleim,màs rokon.Kaptam a fejemre ököllel,a hátamra.Csak azt bánom hogy nem kértem meg a szüleim hogy menjünk rendőrségre,mert gyerek voltam.
2018. okt. 11. 00:51
 1/7 anonim ***** válasza:
A szüleid miért nem csináltak semmit?
2018. okt. 11. 01:08
 2/7 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem ez még nem évült el, mehetsz a rendőrségre most is. Él még az illető?
2018. okt. 11. 04:08
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem akarok már ezzel oda menni,nem mertek szerintem vele olyan szinten szembeszállni,pedig látták is meg mondtam nekik.
2018. okt. 11. 08:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Javaslom, hogy kezdj el valami küzdősportot. Állóképességet, tartást, és önbizalmat ad, ráadásul meg is tudod védeni magad. A rokonnak meg egy idő után visszaütnék. Jól meglepődne az biztos, és tuti, hogy soha többet nem bántana.
2018. okt. 11. 09:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Azért még érdemes lenne számon kérni azt a rokont, ha nem is feljelenteni, de megkérdezni mégis hogy gondolta, miért tette. Mert erre nincs olyan indok ami felmenthetné a bántalmazót. Nincs olyan viselkedés vagy magatartás ami miatt verést érdemelne valaki. Nincs olyan enyhítő körülmény ami megmagyarázhatná miért csak ezt látta megoldásnak a bántalmazó. Szóval első körben tekerd oda a Good Will Hunting c. filmet ahol Robin Williams azt mondogatja Matt Damon-nak, hogy "nem a te hibád" és vedd magadra. Tisztázd magadban, hogy ezt te soha, semmiért nem érdemelhetted meg, és úgy nézz a többi emberre is, hogy semmilyen vitában vagy feszült helyzetben nem engedheti meg magának senki, hogy bántalmazzon valakit. Persze vannak olyan emberek, akik ennek ellenére bántanak másokat, és nem lehet tudni mikor fajulnak eddig a dolgok. Én sem vagyok egy erős ember, de ha az lennék sem lennék annyira agresszív, hogy képes legyek összeverekedni másokkal, nem is gondolom hogy megoldás lenne számodra, hogy erősödj. Én rohadtul nem szeretnék egy olyan világban élni, ahol a gyengébb fizikumú embereknek nem lehetne véleménye, nem mehetnek ki az utcára, vagy el kelljen tűrniük, hogy nem rendesen adnak nekik vissza aprót a boltban pl. Biztos feltűnt, mert elég sokat meséltek róla, hogy az előtted itt élő emberek az életüket, családjukat, gyerekeiket, mindenüket feláldozták azért, hogy neked most ugyan annyi jogod legyen szabadon élni, mint bárki másnak. Ez nem valami romantikus hősi eposz, ami volt aztán elmúlt, ez most is van. Az a minimum, hogy élsz azokkal a jogaiddal amit mások harcoltak ki neked. Az nem baj hogy félsz, mindenki fél, de azt ne hagyd hogy ez a félelem döntse el, hogy ki vagy. Vállald a véleményed úgy, hogy közben félsz, elég sokan tesznek így, de csak ez vezet előre.
2018. okt. 11. 11:28
 6/7 anonim ***** válasza:
5: Bizony.
2018. okt. 12. 00:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Az a baj ettől az erős gátlásosságtól nem tudok megszabadulni és sokszor voltam cseszegetve hogy mostmár én is mondjak valamit,szólaljak már meg de valami belül megfojt ha közösségbe vagyok.
2018. okt. 12. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!