Van életed vagy nincs életed?
Ezt a “nincs életed” dolgot jellemzően olyanokra mondják, akik ambiciózusak és időt és energiát szánnak a céljaik megvalósítására.
Munka után még tanulok napi 1-2 órát otthon?
Jó, jó, de biztos nincs mellette életed.
Hétvégén nyelvtanfolyamra jarok?
Heti 3-4szer eljárász edzeni?
Mert neked aztán a 150es fizudból olyan marha nagy életed van, mi?
Egyszóval ha azt mondjak, hogy nincs életed, akkor jó úton jársz! :)
Számomra két jelentése van:
- rengeteget dolgozol, gyakorlatilag aludni jársz haza, csak a munkádnak élsz
- túl sok szabadidőd van, mások (magán)életével vagy elfoglalva, beleszólsz mások dolgaiba, stb :)
Én utálom ezt a kifejezést, ahogy pl a pihenés szót is, mert nincs egzakt jelentése, mindenki azt ért alatta, amit szeretne, de arra jó, hogy lehurrogjuk a másikat, beleszóljunk a másik életébe... "Neked nincs életed", "és szoktál pihenni is? Mert ez nem pihenés..." stb...
Huszonéves vagyok és SZÁMOMRA ez a szó azt jelenti, hogy próbálj ki új dolgokat, lépj ki a komfortzónádból. Foglalkozz a hobbijaiddal, vedd komolyabban őket, próbálj új embereket megismerni általuk, menj el rendezvényre / add be pályázatra (pl. fotós hobbi) / menj el futóversenyre/teljesítménytúrára/kéktúrázz, a szülinapodnak add meg a módját adott esetben. Ne félj az élettől, egy nehezebbnek tűnő munkától, átmenetileg egy messzebbi munkától, egy olyan baráti programtól, ami valamiért ijesztő, pl. kisebb túra, inkább kirándulás novemberben - félek, mert hűvös lesz és mert nem szoktam sportolni... stb-stb...
Egyébként nem sok életem van, hulla fáradt vagyok (munka után tanulnom KELL, mert a munkám sz.r), a baráti kör hulla fáradt szintén, vagy hektikus a munkaidejük és az érdeklődési kör is totál eltérő, nekik a japán kultúra, anime, társasjáték, nekem a sport, kirándulás, közlekedés és laza iszogatás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!