Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire ciki, hogy 2018-ban...

Mennyire ciki, hogy 2018-ban még mindig csöves TV-nk van otthon?

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok és a szüleimmel élek. Persze diákmunkából 2-3 év alatt már lehet meg tudtam volna keresni egy 100-150k-s TV LEDTV árát, de vannak fontosabb dolgok amikre kell költeni. Már 10 évvel ezelőtt is az volt a jellemző, hogy a legcsóróbbak is síkképernyős TV-re váltottak (akár 0% THM-el), de szüleim szerint rohadt lényegtelen (csak sajnos más téren is puritánok pl. 20 éves kocsink van vagy pl. soha nem mentek még a Dunántúlra nemhogy külföldre). Nem szoktam amúgy nézni és a szüleim szobájában van 1-1, de ha - bár erre szinte 0 esély van - egyszer a barátnőm (vagy ismerősöm) eljön a házunkba, akkor vérciki lesz konstatálni előtte, hogy még mindig a múltban élek. Ezért is örülnék inkább ha nem is lenne TV a házban (legalább hivatkozhatnék arra, hogy TV ellenes sznob intellektuális vagyok), de a szüleim ragaszkodnak hozzá.

2018. okt. 5. 18:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
84%

Az a ciki, hogy egyetemistaként (tehát már nem vagy gyerek) ilyenen aggódsz, hogy ciki a TV-tek. Eláruljak valamit? Aki hozzátok megy, pont lesz.arja milyen TV-tek van :D Aztán a 20 éves autóval mi a baj? Nem a kora a lényeg, hanem, hogy milyen állapotban van. Ha rendesen karban van/volt tartva, akkor lehet még jobb állapotban van, mint 1-2 fiatalabb autó!

De amúgy örülök, hogy az életben ilyen hatalmas problémáid vannak :D

2018. okt. 5. 23:24
 12/16 anonim ***** válasza:
67%
Egyáltalán nem ciki. Ez is a kapitalizmus manipulációja, hogy vedd meg mindenből a legújabbat, legjobbat, hogy trendi maradj. Ha működik, és rendben van vele minden, akkor miért kéne lecserélni? Sok háztartásban még képcsöves tévé sincs...
2018. okt. 5. 23:25
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Már nem ciki, hanem retró, mint egy veterán autó.

Különben szerintem az a ciki, aki az új tévét megveszi hitelre, de a segge kilóg a szakadt gatyából.

2018. okt. 6. 01:44
 14/16 anonim ***** válasza:
55%
Ne foglalkozz senki véleményével. Tanulj! Ez legyen a fő célod! A tudás hatalom- lehet elcsépelt mondat, de igaz. Ha helyén van az eszed a se..edbe dugod majd a pénzes agyatlanokat. Sok sikert!
2018. okt. 6. 02:04
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem ciki. Majd benől a fejed lágya, és máshogy gondolkozol ha teljesen önellátó leszel.

19-20 évesen én is fontosnak tartottam a jó telefont, jó cipőt, a Hillfiger farmert, stb... amíg nappali tagozaton tanultam, a suli mellett megkeresett pénzem nagy részét ilyen cikkekre költöttem.

Most 4-5 év távlatából, úgy hogy kifizetünk az albérletre 160-170 eft-ot, tankolok havonta 60-70 ezerért, és fizetem a levelezős tandíjamat, inkább azt tartom cikinek, ha valaki megveszi részletre a 250-300 eft-os telefont, vagy TV-t.

Ha valaki addig nyújtózkodik, ameddig a pénztárcája ér, soha nem volta ciki. A ciki az, amikor túlnyújtózik rajta, virít otthon a 150 centis TV, zsebbe a legújabb Iphone, lábon a legújabb Air Max, és hó végén anyutól vagy aputól kér egy 5-öst, hogy el tudjon menni még egyszer beba_ni, és megvegye a vacak 700ft-os bort meg 200ft-os sört péntek este, vagy éppen elkapják a BKV-n mert nincsen jegye.

2018. okt. 7. 12:20
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el nem ciki, mert például nekem még mindig csöves gitárerősítőm van. :-D
2019. jan. 26. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!