Menjek vagy ne menjek?
Sziasztok!
Nagyon szorongó vagyok,szociális fóbiás. (szorongok mindenfajta közösségben, sajna még a családomban is.)
Lesz egy önsegítő kör, 8-10 fővel egy alapítványnál, a szorongók megsegítésére, de nagyon félek. Tudom, hogy jót tenne nekem a társaság, és ha megismerkednék olyan emberekkel, akik hozzám hasonlóak... de valahol frusztrál, hogyha elkezdem csinálni, akkor nem szakíthatom meg a folyamatot, nem léphetek ki belőle (kb. olyan 10 alkalom és mindegyik 1,5 óra)
Mit tegyek? Kérlek, vegyetek rá. Eléggé szenvedek :(
Én is így voltam, és gondoltam ez nem állapot, így beiratkoztam egy angol nyelvtanfolyamra. Nagyon sokat segített, hogy nem a problémáról volt szó ugyan, de közösségben kellett beszéélgetnem.
Ezek segítenek, menj el mindenképp. Először félénk az ember, de a többiek is azért mennek mert pont olyanok mint te.
Szerintem menjél. Ennél jobb helyet nem fogsz találni. Jó, hogy egyáltalán van ilyen, ahol magadhoz hasonlóakkal tudsz találkozni. Gondolj arra, hogy ők is ugyanúgy félnek, mint te. Azért ilyen körbe egyszerűbb menni, mint olyanok közé, akiknek nincs ilyen problémájuk.
Azt nem értem, hogy miért kötelező, ha elkezdted, miért nem lehet abbahagyni, ha mégsem tetszik?
Minden rendben van az alapítvánnyal, ismerem. Nem lesz semmi bajom, de köszönöm, hogy ismeretlenül is aggódsz értem, ez kedves.
:)
Azért nem lehet megszakítani, mert ez egy terápiás folyamat és csak úgy hasznos, ha végig benne van az ember.
Egyetértek a többiekkel. Tök jó, hogy van ilyen lehetőség! :)
Én is kipróbálnám a helyedben, és ha mégsem tetszik, nem kell többet menned. De ki tudja? Lehet annyira tetszeni fog, hogy abba sem akarod majd hagyni. :)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!