Mennyire szánalmas ha az egyik kedvenc hobbim élelmiszerüzeletek feljelentése?
Már gyerekkorom óta csodálkoztam azon, hogy mekkora eltérések vannak az árak között. (Ami persze nem szeg törvényt, hiszen mindenki maga dönti el, hogy mit mennyiért ad)
Viszont bosszúból, akárhol csak lejárt terméket találtam a nébih-nél feljelentettem - névvel - hogy foglalkozzanak az üggyel, és valamiért olyan elégedett voltam, de kicsit bűntudatom is van, hogy lehet hogy az adott üzlet komoly büntetést kapott, de közben pedig az igazságérzetem azzal érvel, hogy mások észre sem veszik hogy romlott termékeket fogyasztanak. (Legalábbis a dátuma lejárt).
(Természetesen van más hobbim is, a sport, ez csak a második ,,kedvenc'', illetve nem is hobbi, hiszen amúgy is 2-3 naponta bevásárolok élelmiszerekből, és kis boltokba is gyakran járok, nagy boltok (Testo, Aldi, Lidl még soha nem hibáztak lejárattal))
"Már gyerekkorom óta csodálkoztam azon, hogy mekkora eltérések vannak az árak között"
Ezek szerint beismered, hogy nem fejlődtél tovább, azaz ugyanannyi eszed van most is mint gyerekkorodban volt.
Annyira bírom az ilyen feljelentgető igazságosztókat, akik más szemében a szálkát, de a magukéban a gerendát sem látják.
Mert ugye te még soha nem követtél el semmiféle szabálytalanságot, netán törvénybe ütközőt kedves kérdező?!
Bármibe lefogadom, hogy pl. a számítógépeden van egy csomó olyan szoftver, film, zene, fotó stb...amit illegálisan töltöttél le. Ez lopásnak számít akkor is, ha otthon titokban csináltad!
Azt még megjegyezném, hogy a termékeken a lejárati dátum csupán egy kötelező adat.
Az adott termék "nem tudja", hogy neki azon a napon kell lejárnia!
Amúgy ha helytelenül tárolnak valamit, az a lejárata előtt is megromolhat.
Vagy te megveszel már zöldülő, nyálkás és büdös húst, mert a ráírt dátum szerint még fogyasztható???!
Avagy nem láttál még pl. a teszkóban többszörösen átcimkézett termékeket, ahol a lejárat előtt mindig ráragasztanak egy újabb dátumot?!
A legfelső cimke szerint még fogyasztható. Jó étvágyat hozzá.
Az ilyen embereknek hiába magyarázkodol.
Úgysem fogják fel.
Úgy nőttek fel hogy ott tettek keresztbe nekik meg szivatták őket ahol csak tudták.
Azért lett belőlük ilyen mellverdeső igazságosztó szuperhős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!