Ha tőletek az utcán idegenek cigarettát vagy pénzt kérnek, szoktatok adni?
Nem.
Pénzt egyszer adtam egy csövesnek, azt mondta kenyérre kell neki aztán kicsit arrébb ment és valakivel beszélgetett, hallottam, hogy azt mondja megy cigit venni. Volt egy másik, az egy nő volt. Azt mondta nincs pénze, megverte a férje, nem tud haza menni, buszra kell neki a pénz meg hogy venni akar valami kis enni, inni valót. Mivel volt nálam kaja is meg üditő is, oda adtam neki de pénzt nem adtam. Elment. Kijött a biztonsági őr és mondta, hogy csak piára kellett neki a pénz. Pár hétre rá osztálytársam ugyan ezt mesélte. Szóval a nőci az ott kunyerált a buszpályaudvaron :D azóta nem érdekelnek az ilyenek, aki tényleg ki akar kerülni abból a helyzetből, az fog találni munkát még ha feketén is de fog. Nem hiába vannak az utcán... szar dolog az alkoholizmus :D
Nem.
1. nem dohányzom
2. nekem is kell a pénz, volt, amikor ételt akartam adni annak, aki arra hivatkozott, hogy éhes, volt, aki elfogadta, megköszönte, volt, aki nem fogadta el
Abban a városban ahol lakom,van egy csöves. Egész nap egy bolt előtt üldögél. Ha valaki ad neki pár forintot, bemegy a boltba, és ételt vesz magának rajta. Az alkoholt nem fogadja el. Többször láttam, hogy nyáron kínálták sörrel, de visszautasította. Egyszer mikor mentünk a párommal a boltba, pont tanúi voltunk annak, hogy egy férfi adott neki egy nagyobb összeget, hogy menjen el fodrászhoz. Másnapra tisztán és meg nyíratkozva láttuk. Neki azóta mi is adunk. Persze nem sokat, de pl a boltban visszakapok 60 ft ot, azt akkor már nem rakom el,hanem odaadom neki. Ha valaki felajánl neki egy napra munkát, azt is elvállalja, de sajnos a csöves kinézete miatt nem veszik fel sehova. Volt már munkás szállón de ott mindig meglopták.
Ezt csak azért írtam le, mert én ismerek egy ilyet, bár sajnos az ilyen ritka mint a fehér holló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!