A Béla névvel tulajdonképpen mi a baj?
Figyelt kérdés
A Béla az egyik legnagyobb közutálatnak örvendő személynév. Valóban nem a nevek jobbik felébe tartozik, de nem annyira rettenetes, mint amilyennek a legtöbb ember mondja (feltéve persze, hogy nem Végh/Vastagh/Vékony a vezetéknév).
Szerintem például az alábbi nevek rosszabbak: Géza, Károly, Kálmán, Margit, Ernő, Ottó, Irma, Aranka, Magdolna, Irén. Sokak szerint azonban a Béla a legrosszabb, érdekelne, miért gondolják így.
2018. szept. 23. 11:24
21/26 anonim válasza:
Izélhetik vele, hogy BénaBéla, meg Nyúlbéla, meg még azzal is, hogy ez olyan öreges, nem modern név; valahol olvastam, tán itt egy korábbi kérdésnél-az itteni előző válaszokat még nem olvastam-na szóval, hogy egy kisbabának -friss fiatal új lélek- egy ilyet nem tud elképzelni. Tehát egyszerűen nem fér össze egy fiatal gyerek. De mondjuk úgy, hogy Béci, úgy aranyos. Meg még pl tudok egy olyat, akinek a Béka becézés jól áll. (mondjuk őt most jut eszembe, nem is tudom , Bélának hívják-e;vagy máshonnan jött a becenév) De nemtom, a Béluskám az talán már kicsit öreges. Nemigazán jó név. Unalmas, öreges, olyan, bocsi mindenkinek aki szereti ezt a nevet, így hívják, vagy van ilyen ismerőse; de "aszalódós". Mármint a név, az olyan. Olyan enyészetes, lecsengő, haldokló dolog jut erről eszembe erről a névről. De mondjuk amúgy totál elvonatkoztatva, mert most jut eszembe, én ismerek Bélát, 58-60 körüli, és ő totál élettel teli. De a név szóval nekem már valami szét esős, elavult, lejárt lemez, idejét múlt gondolatokhoz társul egyébként, tehát pl régen más volt a technológia, ami akkor a legmodernebbnek számított, tehát már ilyen "csatátvesztett", olyan régi, működésképtelen, elmúlt; ilyen háborúból fél lábbal hazatért-név; ami már lassan az enyészeté lesz-típusú dolgokat juttat az eszembe. Tehát valami olyan hangulata van, ami már régi, és van nála jobb, sokkal jobb, ami eszmékkel pl sokkal többre megyünk, amivel pl nem kezenénk el már háborúzni. Szóval ilyen szürke, borongós, elavult, aszottas hangulata van ennek a névnek, pl valami tárgy már nem javítható és le kell cserélni. Nem egy emberről beszélek, hanem pl elavult divat, és már pl vannak sokkal korszerűbb öltözékek, amik pl jobban védenek a hideg ellen. Tehát ilyen elavult, lejárt eszméket juttat eszembe ez a név. Olyan amibe már egyszer egy ember belebotlott, de már annál okosabbak vagyunk, minthogy úgy cselekednénk megint, tehát ezen az eszmén már túljutottunk, hogy megint úgy kezdenénk bele, tehát ha már tudjuk, hogy ott van az a gödör, akkor nem megyünk arra mégegyszer. Szóval nekem a Béla név az ilyet sugall. Egyébként meg a Béla nevű ember, akit ismerek, egy imádnivaló, csupa-szív-lélek-ember; és nagyon szeretem és tisztelem őt; és ő amúgy mindig megújul, tehát ő nem egy unalmas, nem egy életunt figura, egy igen jókedélyű, élettel teli valaki, tehát nem ő, hanem csak a névnek a hangulata ilyen. Őt én tényleg imádom. Nagyon kedves, jólelkű ember is. Szóval ja, tehát a név az ilyen, de amúgy rendben van a név egyébként csak nekem a hangulata nem annyira; még azon túl is, hogy a gyerekek szoktak csúfolódni valami olyannal, ami oda rímel. Tehát maga a név meg olyan élettelteliTLEN. Tehát, hogy élet nélküli, nincs benne élet. És mégegyszer bocsi, ha valakit megbántottam volna, szeretek mindenkit!:)
22/26 anonim válasza:
*belebicsaklott,belebukott,el bucskázott benne---ezek jobban passzolnak a belebotlott helyett a szövegben; csak épp nem jutott eszembe.
23/26 anonim válasza:
A Lajosok elkezdtek lepontozni.😂👍🏽
24/26 A kérdező kommentje:
Éppen ilyen válaszokat vártam, mint a 21-es
2018. szept. 27. 13:00
25/26 anonim válasza:
Kirakatrendező gyakorlaton volt Béla nevű főnököm, az egyetlen Béla, akit ismerek. Egyszerűen annyira borzalmas, maradi ember volt, hogy ha meghallom ezt a nevet, ő jut eszembe. Pedig nem szokásom név alapján ítélni. Nekem ez a bajom vele. Összefonódott a kettő.
26/26 anonim válasza:
Ja ! Egyenesen borzalmas !
Kit hívnak ma ,, Bélának,, ?!
Ne passz fel ?!
Kánálás Seherezádé szerintem sokkal szexibb ;)
Mága Missisipi mellett ! És ebben hol a Béla ?! SEHOL !
Úristen milyen emberek vannak itt ?!
Aranyfonalas Pállász Áténé De Vito !
Ha rám hallgatsz, akkor ezek a gyöngyszemek közül mazsolázol ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!