Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A Béla névvel tulajdonképpen...

A Béla névvel tulajdonképpen mi a baj?

Figyelt kérdés

A Béla az egyik legnagyobb közutálatnak örvendő személynév. Valóban nem a nevek jobbik felébe tartozik, de nem annyira rettenetes, mint amilyennek a legtöbb ember mondja (feltéve persze, hogy nem Végh/Vastagh/Vékony a vezetéknév).

Szerintem például az alábbi nevek rosszabbak: Géza, Károly, Kálmán, Margit, Ernő, Ottó, Irma, Aranka, Magdolna, Irén. Sokak szerint azonban a Béla a legrosszabb, érdekelne, miért gondolják így.

2018. szept. 23. 11:24
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

"inkább legyen Béla a gyerek neve, mint Noel, Benett, meg hasonló szenny nevek... 30-40 év múlva rajtuk röhög majd mindenki, milyen nevük van"

Miért szenny? :D értelmes ember nem röhög máson a neve miatt, sem most, sem később.

2018. szept. 23. 12:44
 12/26 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"3# Elég jól gimnáziumba jártam. Egyetlen Béla, Józsi, Margit stb... nem volt.

Most egy magas ponthatáros egyetemi képzésre járok és még itt sem láttam."

Viszont kis túlzással volt 6 Bence meg 4 Vivien. Mert a te korodban az a divat, mint ahogy írom is. A "régen és most is"-t úgy értettem, hogy régen városban és falun a Jószi, Pista, Mari, Bözsi nevek voltak menők, most meg itt is meg ott is a Bencék, Vivienek, meg nem is tudom még hogy mik.

2018. szept. 23. 13:05
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is a hangzása a baj, valamint öreguras.

A kórházban amíg várakoztam olvastam a neveket. Volt ott Béla, Ilona, Ágnes, Katalin, László, Anna, Kitti, Nóra.... Mindegyik névhez társítani tudtam, hogy melyik korosztályba tartozik. (Sokáig kellett várnom 😄).

2018. szept. 23. 13:15
 14/26 anonim ***** válasza:

Nincs baj vele. Gyakori név volt, elég egyszerű, sokszor szerepelt viccekben is, kialakult róla egy ilyen "kicsit vicces, kicsit béna, amúgy semmi extra"-név képzet.

Mint a Pistike a gyerekviccekben, kb.

2018. szept. 23. 13:33
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem a neved vagy. A nevet csak praktikus célból kapnak az emberek, háziállatok - mint az autók rendszámot, a házak címet (Budapest, Tisza utca 57)

Hányféle nyelven tud egy zen bot?

2018. szept. 23. 14:09
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Nincs baj vele. Régies, öreges. A "Béluska"-ról pedig egy 40-50-es papucsférj jut eszembe. :D

De a Rezső / Dezső sokkal kevésbé tetszenek nekem.

Viszont még mindig inkább ezek, mint a Pamela, Pokémon, Dömper, Eszmeralda, Dzsenifer (szigorúan dzs-vel, mert Mo-n csak így anyakönyvezik), stb.

De ha már nevek, a vezetéknév-keresztnév párosítással tudnak sokszor nagyon mellé lőni az idióta szülők (pl ismerek egy Végső Napsugár nevű kislányt)

2018. szept. 23. 14:31
 17/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

9-es: ha elvonatkoztatok attól, hogy a Béla régebben használatos a magyarban, a Noel és a Benett pedig idegen eredetű (még a helyesírásellenőrző is aláhúzza), és csak a hangzásukra figyelek, akkor vállalható neveknek látom őket.

10: nem poénnak írtam bele a kérdésbe, mert nekem sem vicces, viszont tényleg létezik Végh Béla a valóságban.

2018. szept. 23. 15:08
 18/26 anonim válasza:
100%
Szerintem a Béla menő név, én nem is tudtam eddig erről hogy ezt a nevet nem szeretik egyesek. Hát nem értem mi ez. Nekem a Béci névről, vagy a Béla névről egy okos de rátermett ember jut eszembe, akinek nagy izmai vannak, fekete pulcsiban, egyszerű de divatos ruhában jár. Szerintem nagyon király!
2018. szept. 24. 09:33
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs semmi baj a Béla névvel, divatjamúlt, egykor népszerű név volt.

Viszont a modern neveket én se preferálom. Egyszerűen, ha bejön hozzám interjúra, nem tudom komolyan venni. És 5-10 év múlva megjelenik a Zoé, Zselyke, Lilike, Benett, stb. nevű felnőtt munkavállalók tömege... komolytalan nevek, főleg felnőtteknek.

2018. szept. 24. 10:09
 20/26 anonim ***** válasza:
Béláim :D
2018. szept. 24. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!