Miért bántja az embereket ha valaki az övéktől eltérő értékrendet képvisel?
Wow ez így azért elég tág témakör. Eltérő értékrend lehet az, hogy szerintem a karriernek kéne a prioritásnak lennie az ember életében, szerinted meg a baráti és családi kapcsolatok ápolásának - ugyanakkor eltérő értékrend lehet az is, hogy szerintem minden ember egyenlő, szerinted viszont az árja fajhoz tartozol, és mindenki, aki nem, az selejt.
Nyilván nem kell szőrszálhasogatónak lenni, és midnen apróságról kimondani, hogy neked az nem tetszik, de vannak dolgok, amiktől azért jó elhatárolódni.
Akkor itt tulajdonképpel mivel van baj?Az emberekkel?
Már ha ezt az értékrendet ilyen tágan kell értelmezni(ebben igazatok van amúgy,nem akartam közhelyes lenni)
Nekem tulajdonképpen az szúrt szemet,hogy van ez az átlag felfogás,egy elképzelés,hogy mit is kéne kezdeni az életben,de hogyha te esetleg máshogy csinálnád akkor szégyelld magad.
Én még iskolába járok,nem veszem valami komolyan,mert engem a sulin kívül rengeteg dolog van ami érdekel..ma az osztályfőnököm az egész osztály előtt kifejezte irántam érzett sajnálatát,hogy nekem nem sikerült normális emberré válnom.(Csak mert más az érdeklődési köröm.)
És ez most nem a sértődött kamasz szituáció amúgy,nem vagyok mérges,nem is bánt a dolog csak nekem furcsa,csak mert én se értek egyet sok mindennel mások életével kapcsolatban,nekem mégis van jobb dolgom annál,hogy ezt közöljem velük.
De valahogy engem mindig megtalálnak azzal hogy nekem mit kéne máshogy csinálnom.
Család,tanárok,osztálytársak,ismerősök
Mert zavarja őket, hogy van, aki máshogyan látja/meri élni az életet, ő pedig csak szenved a kis silány életével.
Tehát it a merészségesn van a hangsúly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!