Szerintetek Magyarországon milyen idős generáció az, aki még a mai napig sem tud számítógépet használni?
Apukám 77 éves, anyukám 68, mindketten használják.
De szerintem ez nem általános. Kb. 60 év felett csökken le a használók aránya.
És természetesen nem mindenki egyformán ért hozzá. Én se vagyok nagy szakértő benne, mert nem érdekel és nincs időm se beleásni magam. Sok más dologgal is úgy vagyok, hogy inkább megfizetek egy szakembert, minthogy magam kínlódjak vele. Van, amiben én vagyok szakember, ott meg én végzek másnak munkát.
A nevelő apám 70 és smst is én írok helyette, a gépen csak pasziánszozni tud, de ha felugrik valami, akkor megáll az élet.
Anyukám 63 évesen tudott googlben keresni, Skype-olni tesómmal, okostelót is használt.
Sógorom 40, csak netezni tud.
A 60 éves anyám használ számítógépet, internetezik is, egy nagyon alap felhasználói szinten van, de pl. apám, aki 64, azt se tudja, hol kell bekapcsolni. Ha akarná, biztosan nem lenne gond, de teljesen elutasító. Nem erőlteti senki szerencsére, ő meg teljesen jól elvan. Apósom ugyanez, míg anyós simán tabletezik.
Szerintem hozzáállás kérdése.
6: Én 22 éves voltam, mikor már létezett az e-mail.
Az iskolában tanultuk meg órán.
Azt el sem tudom képzelni, hogy valaki magától jöjjön rá.
Nekem amit nem tanít meg más, arra nem jövök rá szoftverhasználat tekintetében.
Ha elteszik a kilépés gombot máshova, azt se találom meg soha az életben. Amikor megváltoztatnak egy dizájnt, nekem nulláról újra kell tanulnom a kezelését a programnak, mintha teljesen új lenne, elmegyek órabért fizetni tanárnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!