Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek Magyarországon...

Szerintetek Magyarországon milyen idős generáció az, aki még a mai napig sem tud számítógépet használni?

Figyelt kérdés
Nektek a környezetetekben vannak még ilyen emberek?
2018. szept. 17. 12:51
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

Az én szüleim pl 50-esek,de mai napig nem neteznek.

Ez mennyire általános az ő korosztályukban?

Ebben már a kisebbséghez tartoznak?

2018. szept. 17. 12:53
 2/19 anonim ***** válasza:
96%
Anyukám 83 éves és használja a számítógépet, az internetet, az okostelefont - szóval ez nem kor, hanem értelmi szint kérdése. (Én 64 éves vagyok - szóval az elsö válaszoló szerint nekem már nem szabadna tudni használni)
2018. szept. 17. 12:59
 3/19 anonim ***** válasza:

Van 80 felett is aki teljesen tudja kezelni...

De tény, hogy nem ez a jellemző.

Szerintem az átlag 55-60.

Innentől már kevesebben tudják megtanulni kezelni, mint ahányan igen.

48 éves anyám nagyon határeset, Ő rendszeresen használja, már már felhasználói szinten, de valamivel alatta és képtelen benne fejlődni.

Pedig diplomás.

Apukám 50, sajnos enyhe fiatalkori demencia áll nála fenn, eleve csak szakmunkásképzőt végzett, mégis tudja hasznalni.

Szóval érdekes dolog ez, nem tudom hogy milyen kézségek kellenek hozzá és, hogy nagyáltalánosságban miért jellemzően az egyre fiatalabbak tudják normálisan, vagy kimagasló szinten használni, megtanulni, fejlődni benne és elhozni a technológiai fejlődéseket...

2018. szept. 17. 12:59
 4/19 anonim ***** válasza:
Érdekes módon anyukám aki 45 is eléggé naiv a technológiához pedig azt hinné az ember hogy még elég fiatal ahhoz hogy megtanulja az új dolgokat. Inkább a nem akarás szerintem a probléma és nem az hogy nem tudná kezelni a gépeket. Ha valamit nem tud hogy kell csinálni akkor ahelyett hogy megnézné hogy mi van oda írva, milyen opciók vannak inkább szól másnak hogy nem érti. Nyilván senki sem értette meg egyből, mindannyiunknak meg kellett tanulnia csak erre nem mindenki hajlandó.
2018. szept. 17. 13:02
 5/19 anonim ***** válasza:
Teljesen általánosítani nem lehet, mert én pl. ismerek olyan 70+-os embert aki legalább átlag szinten tudja kezelni a gépet, viszont ott van édesanyám aki 60 évesen kezelni se tudja. Bármelyik korosztálynak meg lehet tanulni, ha nagyon akarja.
2018. szept. 17. 13:02
 6/19 A kérdező kommentje:

Sajnos a munkahelyükön is egyre jobban szembesülnek ezzel.

Pl Apámnak múltkor egy e-mailt kellett volna elküldenie,és erre sem képes.

Én csinálom ezeket helyette.

2018. szept. 17. 13:05
 7/19 anonim ***** válasza:
Nagymamám (60) és Édesapám (55) se tudna számítógép nélkül dolgozni. Fejenként több laptopok van.
2018. szept. 17. 13:11
 8/19 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, nem tud, vagy nem is akar számítógépet használni. Sokan vannak, akik tudnának, de nem éreznek késztetést arra, hogy megtanulják. De biztos vannak olyanok is, akik szívesen megtanulnák, de nem képesek rá.
2018. szept. 17. 13:22
 9/19 anonim ***** válasza:

A családom 60-70 éves kor közötti tagjai mind használnak számítogépet és 90% neteznek. Söt mindegyik rendelt már internetröl terméket is.

De apukámnak volt egy faluban kisboltja míg nem lett nyugdíjas, és ott a betérö vele egykoruak 80% mindenképpen használta a gépet netezésre.

2018. szept. 17. 13:22
 10/19 anonim ***** válasza:
Nálunk a családban mindenki engem kér meg (beleértve a 40-es korosztályba tartozó tesómat és a párját is), ha gépen vagy okostelefonon valami "komolyabb" dolgot kell megcsinálni, annyira nem értenek hozzá. A poén az egészben az, hogy az én informatikai affinitásom sem valami nagy és okostelefont rendszeresen kb. 2 éve használok, tehát abban sincs valami nagy tapasztalatom. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy anyum 71 évesen még életében nem használt semmilyen "kütyü"-t. Szóval, van lemaradás sajnos...
2018. szept. 17. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!