Szerintetek Magyarországon milyen idős generáció az, aki még a mai napig sem tud számítógépet használni?
Az én szüleim pl 50-esek,de mai napig nem neteznek.
Ez mennyire általános az ő korosztályukban?
Ebben már a kisebbséghez tartoznak?
Van 80 felett is aki teljesen tudja kezelni...
De tény, hogy nem ez a jellemző.
Szerintem az átlag 55-60.
Innentől már kevesebben tudják megtanulni kezelni, mint ahányan igen.
48 éves anyám nagyon határeset, Ő rendszeresen használja, már már felhasználói szinten, de valamivel alatta és képtelen benne fejlődni.
Pedig diplomás.
Apukám 50, sajnos enyhe fiatalkori demencia áll nála fenn, eleve csak szakmunkásképzőt végzett, mégis tudja hasznalni.
Szóval érdekes dolog ez, nem tudom hogy milyen kézségek kellenek hozzá és, hogy nagyáltalánosságban miért jellemzően az egyre fiatalabbak tudják normálisan, vagy kimagasló szinten használni, megtanulni, fejlődni benne és elhozni a technológiai fejlődéseket...
Sajnos a munkahelyükön is egyre jobban szembesülnek ezzel.
Pl Apámnak múltkor egy e-mailt kellett volna elküldenie,és erre sem képes.
Én csinálom ezeket helyette.
A családom 60-70 éves kor közötti tagjai mind használnak számítogépet és 90% neteznek. Söt mindegyik rendelt már internetröl terméket is.
De apukámnak volt egy faluban kisboltja míg nem lett nyugdíjas, és ott a betérö vele egykoruak 80% mindenképpen használta a gépet netezésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!