A személyiségzavar miképpen befolyásolja valakinek a személyiség típusát?
Amint utánaolvastam egy kicsit az MBTI-nek, egyből meg tudtam mondani, hogy mi a típusa a hozzám közelebb álló személyeknek. Egy-két barátomat meg is kértem, hogy töltse ki a tesztet, és előre tudtam, mi fog kijönni nekik.
Viszont az anyukámnak borderline személyiségzavara van (diagnosztizált), és egyszerűen képtelen vagyok rájönni az igazi személyiségtípusára.
Olyan, mintha minden napon/percben más ember lenne. Egyszer így viselkedik, egyszer úgy, egyik percről a másikra teljesen megváltozik. Nem tudom, mikor önmaga, és mikor játssza meg magát - és szerintem ő sem. Mintha nem is lenne alapértelmezett személyisége. Éppen ezért nem tudom biztosra megmondani a típusát.
Talán leginkább az ESTJ és az ENFP között váltakozik: egyszer főnökösködő, kontrolláló vezető, máskor meg olyan mint egy nagyra nőtt gyerek. De nyilvánvalóan nem lehet valaki két típus keveréke, pláne nem ilyen különbözőké, mégis mindkettőnek illik rá a leírása.
Másnak esetleg van tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a borderline miképpen befolyásolja valakinek az MBTI-típusát? Más személyiségzavaros embereket is ilyen nehéz tipizálni?
(Komoly a kérdés, ezért nem kérek olyan válaszokat, hogy "mi az az MBTI?", meg "értelmetlen ez a besorolásosdi", és ha lehet olyan se válaszoljon, aki még életében nem hallott a borderline személyiségzavarról. Nem szeretnék felesleges köröket futni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!