A némák tudnak magukba beszélni?
Ha nem siketnéma akkor igen, ő is megtanulja és megérti az emberi beszédet és tud vele gondolkodni.
Arról még nem hallottam, hogy a vakok képekben gondolkodjanak. Kitalálnak magukban képeket vagy hogy?
Még álmodni is csak érzelmekkel, hangokkal, szagokkal tudnak.
Aki hangszálsérülés vagy valami hasonló miatt néma, megérti az emberi beszédet, tud úgy gondolkodni mintha szavakat mondana... Mozgatni is tudja a száját biztosan mintha beszélne.
Akik vakon születtek, biztoshogy nem gondolkodnak képekben.
Maximum tapintás alapján "elképzelnek valamit".
Akik később vakultak meg, ők gondolkodhatnak képekben.
#4 vagyok.
Vakon születtem, azért szóltam e témához, ha már szóba került a kérdés kapcsán.
A jaws megbirkózik a GYK-val? Hmm.
Idk akiket én kérdeztem [vegyesen születésétől fogva vak / alíglátó és utána vakult meg stb] gond nélkül eltudtak képzelni dolgokat. Nyilván születésétől fogva vak embernek a színeket nem fogom megmagyarázni de álmodni színekről képesek voltak. Vagy legalábbis valamiről amit színeknek hívtak.
A Jaws nagyon jól használható ezen az oldalon.
Tapintás alapján én is el tudok képzelni tárgyakat.
Papíron lerajzolva látni amit előtte fogtam, ahhoz kell képzelőerő és azt gyakorolni kellene.
Nem tudom más vakok mit tudnak vagy mit nem, igyekszem magam nem másokhoz mérni, mert nincs értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!